Brynäs IF

715237 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2381129

Sv: A propósito de nada
munkas: Jag är ganska övertygad om att Nordh eller Lindblom skulle prestera bättre än Rödda i dagsläget. Som det ser ut just nu är han enbart en belastning för laget, det är den bistra sanningen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: ”Jag är ganska övertygad om att Nordh eller Lindblom skulle prestera bättre än Rödda i dagsläget. Som det ser ut just nu är han enbart en belastning för laget, det är den bistra sanningen.”

Det där förstår jag inte alls hur du kom fram till.
Det är ju inte så att rödin är osynlig när 1sta kommer i anfallszon och han är sämst på plan.
Problemet är att vi inte får ut vad vi förväntar oss av honom.
Det betyder ju inte att vem som helst gör det bättre just nu.

Det är lika med Palve. Han klämde in massa poäng i fjol - % många i PP.
När han inte lyckas göra poäng nu så är han plötsligt kass hos många. Men min sanning är den att det spel han kör nu vara samma i fjol. Det han är dålIg på nu som center 5mot5 var han dålig på i ifjol också. Tex som center i andra lyckades han kanske aningen sämre i år pga att de andra lagen har bättre 1sta som petar ner och gjort deras andra bättre och palve får problem med det han gör bra. Och när han nu går i 3dje så har han sämre omgivning som gör honom sämre.
Men att sätta upp medspelare för målchans utanför PP har alltid varit en akilleshäl, att han är för ego med pucken en annan, dålig i försvaret i egen zon en 3dje.
Så iaf jag ser samma Palve i år, och hans dåliga utväxling mot ifjol kan ha sina förklaringar.
Kort anser jag att han har varit överskattad som center och han har aldrig varit bättre än så här men fick gynsammare förhållanden i fjol som gav honom mer lägen och lite turligen mer poäng.

Rödin kämpar, inget problem med inställning. Men han blir putt o fokuserar på fel saker då det går emot. Han tar ofta onödiga hakningar/trippingar (överallt på isen) då han inte når puck med klubban i de rörliga närkamperna då han är påväg att bli frånåkt eller rundad. Det sätter laget i skiten. Han måste ha bättre klubbhantering utan puck och mer humörskontroll. Det är inte nytt för i år heller som gör honom sämre bara för att han inte får ut mer.
Så att bänka rödin hjälper inte lagets prestation. Men det är väl detta som ove som spelarutvecklare ska arbeta med.

Dima tycker jag är mer fysisk i år. Men det ger inte rättvisa åt hans grundspel.
Ifjol var han lite närkampsrädd som Gunler. Han kom in ifjol och hade självförtroende och motivation med sig som en nytändning. Han fick utrymme för sin fart. Hans stil att gå in över blå, cirkla bakåt (i stället för att gå djupt) och passa någon som kom i fart kändes nästa lite ”nytt” och det gick hem.
Men det var som om motståndarna insåg att han inte spelade lika bra om de tog honom mot kroppen. Så mot slutet av ifjol var det en annan Dima än den som kom. Det känns lite som om hans dalande i att få utrymme för sitt snabba spel på isen i fjol satt sig på målsinnet under sommaren också. Ifjol satt han ju puckar från igen vinkel alls i luckor som inte fanns - i år skjuter han ju inte ens välplacerat på de chanser han får från bra lägen.
Det är där Ove måste komma in, för det fysiska spelet blir ett svårt hinder om man inte har fysiken för det och vill lira snabbt. Men en målchans är en målchans och där har Dima sin potential att lyfta och bidra till lagets prestation. Mer kan vi nog inte räkna med från honom om det är ett tätt och fysiskt spel vi ska spela.

Den som inte lyckades med det den är bra på och som inte helt var mentalt på plats igår tyckte jag var Berra.

Igår ff efter 1sta blev vi orörliga i defensiven i egen zon (vissa forwards stod ju bokstavligen stilla och tittade) och var dåliga på att ligga nära och gå på kropp (undantaget vissa backar och rivande fysiska forwards)
Men det var lika mycket de snabba vändningarna emot oss som knäckte oss igår.
Och det är Manner o co som måste våga coacha och adressera problem redan under pågående match och bryta mönstret. Jag tror vi har betydligt mer där att arbeta på än att se bänkning av nyckelspelare och ta in helt oprövade junisar på deras platser som en lösning. Bänkning är ju bara en lösning då det är problem med inställning på något sätt (eller för att ge de som är i ett flow mer utrymme - men vem är där?)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mot Malmö är det fan dags att visa vem som bestämmer i båset.
Hoppas verkligen Manner tänker om kring laget. För det här håller inte om vi ska vara ett topp 6 lag. Är långt utanför topp 10 när vi spelar bra vissa perioder med rå kasst andra. Finns liksom ingen helhet i spelet.
Hur många gånger ska han stå och tjata om att vi måste bli bättre framför båda burarna?? Gör nått åt det då!
Och din förmåga att ändra en matchbild helt väck.
Sämsta förlusten var att tappa Henning Sohlberg!! Utan tvivel. Honken må vara en jäkla hyvens grabb men nå vidare meriter som målvalttränare har han inte.
Lindbäck ser mer än lovligt ihålig ut. Och inte bara ihålig ut. Han ser nonchalant ut stora delar av spelet. Han är slö och loj och inte på hugget.
Näe spela Veini nu!
Tack vara limpans stats ligger vi sist I målvaktsligan.
Han ligger tok sist I den individuella målvaktsligan.
Till dagens PP hade man ändrat helt jävla hjärndött. Vafan man gör alltså 2 mål mot Örebro men ändrar ändå... ruggigt jävla dåligt coachat.

Spela såhär i kommande matcher TACK!
Vehviläinen (Lindbäck)

Kinnvall - Bergman
Johannesson - Sklenička
Lindstein - Bertilsson
Friman - Hedberg

Rödin - Larsson - Scott
Strömgren - Björninen - Timashov
Lindblom - Ölund - Nordh
Eklind - Birgersson - Kvist

Bänka Palve och Olesen som just nu inte tillför det dom har kommit hit för och vad dom tjänar.
Bättre satsa på egna spelare som garanterat kommer visa mer stake I matcherna än dessa två alibi spelare.

PP:
Sklenička - Point
Kinnvall - Vänster
Larsson - Höger
Rödin - Runt mål
Björninen - Framför mål

Johannesson - Point
Scott - Vänster
Strömgren - Höger
Timashov - Runt mål
Ölund - Framför mål
Kommentera