Brynäs IF

714193 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2383654

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Det finns en ganska enkel matematisk ekvation att bedöma special teams på. Man plussar ihop BP + PP.

Förra säsongen hade Brynäs 18,52% i PP och 79,03% i BP. Det blir totalt 97,55% vilket innebär att Brynäs sammantaget var för dåliga i special teams. Om man bryter ner siffrorna upptäcker man snabbt att BP var näst bäst i serien och PP sämst. Alltså var det bara PP som var problemet sett över hela säsongen.

Den här säsongen har fortfarande litet sample size, men Brynäs ligger på 16,67% i PP och 69,23% BP. Dvs totalt 85,9%. Det är en väldigt låg siffra, men samtidigt kan det förändras snabbt när så få matcher är spelade.

Men det viktigaste för att göra många PP mål och släppa in få BP mål är att få färre utvisningar än motståndarlaget. Det handlar givetvis (nästan) bara om 5mot5-spelet.

När det gäller matchcoachingen finns två frågetecken för min del:
1) Varför släpper Brynäs in mål så fort efter att något lag gjort mål? Rullar man på samma vis efter insläppta/gjorda mål eller coachar man då? I och med att det är en uppenbar svaghet kanske Manner måste "angripa" det på ett lite onormalt sätt och coacha aktivare..
2) En del av överenskommelsen med Honken var väl att han skulle "slippa" åka på bortamatcher. Alla Brynäsare har ju enorm respekt för Honken, men är detta gångbart i SHL 2022? Spelar någon annan målvakt på samma premisser, dvs utan målvaktstränare varannan match? Varför var det så viktigt att sparka Henning för en mv-tränare som inte ger lika mycket tid som SHL-målvaktstränare vanligtvis gör?

Det är klart att Honkens bortaresande inte hade varit en grej om målvakterna hade storspelat, men nu har dom inte det.
Kommentera