Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2383648

Sv: A propósito de nada
Som jag ser det har alla tränare missat fatalt i detta som är grunden i det hemska spelet.

•Inte satt en bra grundspel. Och viljan att utveckla det redan bra spelet från ifjol. Aldrig har lag som velat utveckla ett redan stabilt grundspel lyckats bli bättre. Har snarare gått sämre. Och speciellt när mariroteten är kvar från ifjol.
Bara för att man fått in "bättre" spelare så skulle man inte tro att man kunde bli ett mer puckförande lag eller mer offensivt lag.
Man spelade stora delar under förra året ett strikt försvarsspel. Som då banade väg för playoff. Nått som inte skett på väääldigt länge. Med ett riktigt svagt lag dessutom. Manner skulle inte ändrat spelsätt inför i år.
När alla spets spelare är kvar från ifjol så skulle man naturligtvis lagt krut på att spetsa det som kan göras skillnad. Och det är det andra felet Manner gjort. Som kommer på punkt 2.

•Special teams. Där var vi fruktansvärt dåliga ifjol. Och kom sist av alla lag. BP spelet gjorde vi om under säsongen och det blev tillslut bra.
Detta var säsongen då man äntligen satsade på spets spelare. Det var då man skulle satt sig ner och kollat på lag som hade ett bra PP. Inte hålla på jämföra med Finska landslaget. Det är SHL en helt annan liga. Vi har inte på långa vägar samma spetskvaliteer på våra spelare som finska landslaget har.
Innan säsongen ens startade skulle inte Palve fått stå kvar på vänster kanten. Dima och Rödin ska inte stå till höger. Scott ska inte stå i gröta framför mål.
Har påpekat länge att för att ta nästa steg krävs ett betydligt bättre PP spel. Nu är vi lika kassa där som ifjol och BP spelet har blivit sämre!
Har länge sagt att Manner ska spela rätt spelare på rätt positioner och med rätt folk ihop.
Där har Manner och övriga tränare misslyckats fatalt under nu väldigt lång tid. Och det var där man skulle ha utvecklat sitt spel iom alla bra spelare man fått in.

•Matchcoachandet.
Han har inte utvecklat sig själv nånting vad gäller den biten.
Han tar aldrig time out vid tidiga skeden. Han visar sällan frustration över egna laget under match. Han petar aldrig spelare under match. Han kan inte ändra på en matchbild.
Han byter nästan aldrig målis. Han toppar laget dåligt och kastar nästan aldrig om i femmorna under match.
Många tränare skulle tex helt plötsligt sätta in Strömgren under PP spel till förmån för tex Dima eller Rödin. Nått enstaka byte. För att visa sitt missnöje och visa laget att bättring krävs.
Han ser vilsen ut i båset när laget tappar allt. Han tar liksom inte tag i saker. Han ser nästan hopplöst uppgiven ut. Sånt smittar av sig. Spelare mår bra av rätt coachning och att veta att man inte kan åka o såsa runt o fylla år.
Men allt ska naturligtvis ske på ett proffsigt sätt och inte på det hemska sätt som PA stod för. Men att hela tiden köra den mjuka stilen är inga professionella ishockey spelare mår PRA av. Dom behöver en stark ledare som visar vem som bestämmer.

Har också fått till mig sen lång tid tillbaka att framför allt Rödin bestämmer extremt mycket i Brynäs. Och att han bidragit till att många tränare fått kicken. Att han styr över en grupp ledare i Brynäs som ofta får sin vilja igenom.
Att Alcén som själv varit delaktig i spelet på isen inte vågar ta detta till sig är skrämmande.
Alcén borde aldrig ens blivit vår SC. Och hade saker skötts proffsigt och professionellt så hade aldrig Alcén blivit SC.
Har fått info om att Kangas hela tiden inte ville ha varken Erika eller Johan som SC. Det sa han men fick inget gehör. Och valde att sluta.
Brynäs osar ett ont omen. Och det var när Scott och Rödin kom tillbaka som skiten startade. Innan det var vi i final och Bz ledde brynäs på ett bra sätt. Men honom fick Rödin bort också.

Jag tror Svedman är rätt man att ryta ifrån. Och att han har en stor påverkan på att nån annan tar över C:et. Den här äckliga påverkan som Rödin haft sen han kom tillbaka ät boven till det som händer.
Sätt Björninen som kapten. Nån helt ny. Som har som erfarenhet att leda bra lag. Nån som inte har samma inavel som nån annan.

Detta är upp till organisationen att ordna. Minns när FBK fick en katastrof start så byte man kapten. Från Alex Johansson till om jag minns rätt Linus Johansson. Det gjorde susen och man vände steken.
Det ihop med ett jävla tydligt ledarskap från tränarna kommer göra att vi vänder på detta. För vi har ett bra lag!
När den nya forwarden kommer så kommer det göra att vi får en bättre bredd och bättre djup.

Att Manner petat hela 4e kedjan helt o hållet inför sista perioden är en klar och tydlig signal till Alcén.

Kom igen nu för helvete! Ge Manner rätt förutsättningar.
Sparkar dom Manner och dom övriga kommer vi garanterat åka ur. Och då vinner Rödin. Han ska inte få bli primadonna igen. Rödin försvann från laget säsongen vi senast tog guld. Säger bara att ingen säsong vi haft Rödin i laget har vi gått långt... Det måste man kunna se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Vilket vidrigt, uppviglande konspiratoriskt jävla skitinlägg du kommer med…

”Då vinner Rödin…”

Du målar upp en bild av fullt krig utan att egentligen ha på fötterna mer än att Rödin kan vara och har varit rätt drivande tidigare… Innan man skriver sånt där ska man ha konkreta fakta. Du går 90% på spekulation… I ett ämne som blir ganska otrevligt och som sagt uppviglande…

Sen är du inte konsekvent.

Smyghyllar Bengtzén och hävdar att Rödin ”fick bort honom oxå”… Jag vill minnas att du toksågat Bengtzen och hyllat honom omvartannat…🤷‍♂️
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Långt inlägg - men jag instämmer!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: Det finns en ganska enkel matematisk ekvation att bedöma special teams på. Man plussar ihop BP + PP.

Förra säsongen hade Brynäs 18,52% i PP och 79,03% i BP. Det blir totalt 97,55% vilket innebär att Brynäs sammantaget var för dåliga i special teams. Om man bryter ner siffrorna upptäcker man snabbt att BP var näst bäst i serien och PP sämst. Alltså var det bara PP som var problemet sett över hela säsongen.

Den här säsongen har fortfarande litet sample size, men Brynäs ligger på 16,67% i PP och 69,23% BP. Dvs totalt 85,9%. Det är en väldigt låg siffra, men samtidigt kan det förändras snabbt när så få matcher är spelade.

Men det viktigaste för att göra många PP mål och släppa in få BP mål är att få färre utvisningar än motståndarlaget. Det handlar givetvis (nästan) bara om 5mot5-spelet.

När det gäller matchcoachingen finns två frågetecken för min del:
1) Varför släpper Brynäs in mål så fort efter att något lag gjort mål? Rullar man på samma vis efter insläppta/gjorda mål eller coachar man då? I och med att det är en uppenbar svaghet kanske Manner måste "angripa" det på ett lite onormalt sätt och coacha aktivare..
2) En del av överenskommelsen med Honken var väl att han skulle "slippa" åka på bortamatcher. Alla Brynäsare har ju enorm respekt för Honken, men är detta gångbart i SHL 2022? Spelar någon annan målvakt på samma premisser, dvs utan målvaktstränare varannan match? Varför var det så viktigt att sparka Henning för en mv-tränare som inte ger lika mycket tid som SHL-målvaktstränare vanligtvis gör?

Det är klart att Honkens bortaresande inte hade varit en grej om målvakterna hade storspelat, men nu har dom inte det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: ” Har fått info om att Kangas hela tiden inte ville ha varken Erika eller Johan som SC. Det sa han men fick inget gehör. Och valde att sluta. ”

Kangas har ju själv sagt att han ville fortsätta, det var valberedningen som menade att hans roll i Brynäs inte gick ihop tidsmässigt med hans civila karriär. Så det stämmer inte..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: du pratar så jävla mycket på känsla och så jävla lite på fakta!

Skärp dig med vad du kastar ut dig! Det finns andra som pratar med personer kring laget än du och just nu har du hittat på en egen historia! Håll dig till fakta eller knip igen!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Pettisbif: I dessa tunga tider hade nog ledarstaben haft stor nytta av en mer senior SC/GM som agerat bollplank och "tagit smällar" i media. Det är väl aningen tveksamt om Alcén och Grahm klarar av den biten. Jag tycker det är illavarslande att dessa ungtuppar är helt osynliga när laget går dåligt, det är snudd på att någon borde ringa Missing People och be dom skicka ut ett sökteam efter Alcén och Grahm,... Däremot har framförallt Grahm varit väldigt duktig på att synas när det gått bra. Man kan inte bara vara en ledare i medgång, det är i motgång som ledarna behöver kliva fram.
Kommentera