Brynäs IF

716546 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2388023

Sv: A propósito de nada
Huge: När du idogt påpekar att soffcoacher inte har en susning om vad de snackar om och att ledningen vet mycket bättre vad som gäller är det inte alls en orimlig tolkning att "soffcoacherna" i det här fallet borde tiga.

Sen har du rätt i att det är skillnad mellan proffsen och vi glada amatörer. Men i ett diskussionsforum så är väl tjusningen att spekulera? Om någons spekulation är orimlig kan man ju kritisera spekulationen i sig och inte automatiskt ta till hands det pejorativa uttrycket "soffcoach". Fritt fram för alla amatörer där ute tycker jag, alltid kul att ta del av tankar och åsikter även från dem som likt mig själv har mycket att lära!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
CatoCensorn: "Men i ett diskussionsforum så är väl tjusningen att spekulera?"

Tja, för vissa är det säkert så men för andra kan ju spekulationer om ex laguppställningar osv kännas fullständigt meningslösa, och personligen vill jag isf räkna mig till den senare kategorin.
Om du sen tolkar min egen personliga uppfattning som att jag därmed anser att spekulerande soffcoacher borde tiga, så har du nog tolkat mig jävligt fel.

"Om någons spekulation är orimlig kan man ju kritisera spekulationen i sig och inte automatiskt ta till hands det pejorativa uttrycket "soffcoach".

Klart man kan göra det, men om det nu går att finna ett målande och träffande uttryck på ngt som vi alla härinne de facto är, så varför inte använda det?
Jag menar, "soffcoach" är vi ju alla så jag förstår inte varför några alltid verkar känna sig trampade på tårna när man får den stämpeln på sig, särskilt när den är minst sagt befogad och spekulationen ifråga och ibland är uppenbart orimlig.

"Fritt fram för alla amatörer där ute tycker jag,"

Ja, det tycker som sagt även jag.
Och såvitt jag vet är det heller ingen som påstått nåt annat.
Likadant som det är fritt fram för alla att ifrågasätta och kritisera nämnda amatörers tankar och åsikter.
Svårare är det väl inte? Eller?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
CatoCensorn: Tycker man ska ha i åtanke att det finns olika coachingfilosofier. Manner sysslar inte med en särskilt aktiv coaching och bygger spelarna långsiktigt genom förtroende. Det innebär exempelvis att Ljungkrantz spelade sista bytet i andra perioden mot Leksand och att Bergman & Hedberg bildade backpar i matchens sista byte mot Skellefteå. Ingen aktiv matchcoach hade coachat på det sättet.

Det finns väl egentligen inget rätt eller fel med vilken filosofi en coach praktiserar. Jag tycker inte det är så konstigt att man kan ha andra preferenser än den coachen som har Brynäs för dagen. Om ett år kanske en coach med helt annan filosofi coachar samma Brynässpelare, och då kanske det är förespråkarna av Manners typ av coaching som är kritiska till coachingen.. Betyder det att båda alltid coachar rätt eller alltid fel? Nej.
Kommentera