Brynäs IF

717609 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2394043

Sv: A propósito de nada
Efter 42 år tog jag äntligen tag i något jag tänkt göra länge men nu blev det äntligen av. SM-final 3 och 5 från guldet 1980 flyttades över från videoformat till ett digitalt format. Som en bonus på det finns matcherna nu på Youtube. Bildkvalitén är inte som nya produktioner men vad gör man inte för att få se Wille, Stigge, Conny, Näslund och Hammarström och alla andra spela hem 10:e SM-guldet.

Jag och min bror fick en arbetskollega att spela in matcherna på två VHS-band. Vi köpte band trots att vi inte hade någon egen video på den tiden. Kollegan var inte alls intresserad av sport men han hjälpte oss att spela in ändå.

När avgörande matchen spelades hade jag gått över till ett annat fotbollslag på ön där jag bor. Jag var yngst och ny i truppen och vi hade samlats i klubbstugan för att kolla avgörandet tillsammans. Vi var väl ca 15-20 på plats varav alla höll på Frölunda förutom jag och en till som höll på AIK. Gissa om jag jublade när guldet var klart 😀

Så om någon vill se lite old school hockey finns nu även matcher från 1980 att kolla på. Sök på Brynäs Frölunda 1980 och håll till godo.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Tack för den Vuollerim!
Såg aldrig matchen när det begav sig. Minns att jag satt i bilen på väg hem från att ha varit hos farmor i Högbo. Så Salmings mål ”hörde” jag på Radiosporten vilket hade sin charm det också.
Jäklar va bra Näslund var och där kan man snacka om mycket istid. Noterade också att Jajjen körde samma ”vispdribbling” som Dima kör…:)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: vilka namn inne på ett bp. Silfverberg, Bäckström, Salming och Näslund...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: otroligt roligt att se riktig hockey igen. Tänk om det hade varit samma regelbok nu. Dröm
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Supertack!
Såg matchen då när det begav sig liggandes på golvet 1 meter från ”stora” 26tummaren med släckta lampor i vardagsrummet - för max närvarokänsla (var föräldrafritt den kvällen).
Ska äntligen se den igen ikväll 👍

Nu är det 86 tummare och hoppas på lite ”barnfritt” 🙂
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: TACK 🙏
Hägerfors kommentar…… Fy faan va bra
♥️💛🖤
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Detta är ju fantastiskt. Kan nu återuppleva ögonblicken när jag blev Brynäsare, 60 mil från Gävle, 6 mil från Göteborg...Stort tack! Radiotystnad några timmar nu...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Det ska jag kolla upp ngn regnig söndag framöver
Imponerande att ni tog guld 10 innan vi ens tagit vårt första
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Härligt initiativ! Jag lägger länken till (vilket jag antar är) din kanal här nedan, hoppas det är OK!
Kommentera