Brynäs IF

715445 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2400801

Sv: A propósito de nada
Jugge: Här är några allsvenska spelare som bör vara under lupp.

Nordamerikaner:

Brickley (Västervik). Stor back som ligger tvåa i poängligan. Skjuter som en häst sparkar. Har lite NHL-erfarenhet från LA Kings. Granska skridskoåkningen för att se om den håller i SHL, finns inga andra frågetecken i hans spel. 27 år är ingen ålder heller.

Vela (Västervik). Stor right-center som ser spännande ut. Flera mål i boxplay. Mer en bra utfyllnadsspelare än en spets.

Fortier (Löven). Väldigt snabb kanadensare som ser klart bättre ut än sitt CV. Lite som Emil Forslund men rejälare. Vore en tillgång i spelvändningarna.

Woods (MODO). Broc Little-typ som sprutade in poäng redan ifjol men som blivit starkare och bättre sedan dess. 24 år är en bra ålder. Jag hoppas han går upp med MODO. Klarar han att spela i SHL toppkedja eller är allsvensk nivå den högsta där han kan briljera?

....

Framtidsspelare:

Pasic (SSK). Har tagit ett stort kliv till iår. Hotar ständigt med skridskoåkning och skills. Fortfarande bara 22. Typisk IKO-värvning.

Sjöberg (SSK). Blir bättre och bättre. Mycket vass i 1-mot-1-situationer. Bara 19.

Asplund (AIS). Bra redan ifjol, borde man givetvis redan ha koll på. Spelskicklig back som ju nästan redan finns i Gävle. Inte ens Brynäs borde kunna missa honom.

Dvorsky (AIK). Jättetalang som kommer gå högt i draften. Extremt skicklig i powerplay. Blott 17, kommer få en lång NHL-karriär om han sköter sina kort rätt. Blir han kvar i Sverige efter draften?

Lyckåsen (AIK). Johanesson-typ som inte klarade av att ta steget från J20 till SHL, men som har utvecklats stadigt i allsvenskan. Superskicklig med pucken, men klarar han defensiven i SHL? Fortfarande bara 21.

Stakkestad (Karlskoga). JVM-favorit från ifjol som börjat göra mer poäng den här säsongen. Bara 20.

Sen ska man naturligtvis kasta sig över Djurgården förstarundare om de inte avancerar till SHL, men det behöver nog inte ens motiveras?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Gillar att du hoppas Woods går upp, men med MoDo :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Västervik är för jäkla duktiga på att nosa upp intressanta och duktiga NA spelare. Övriga spelare har jag koll på där jag tycker att Asplund sticker ut. Trodde han skulle spela i SHL redan i år men han var nog smart som tog ett år till i HA med en stor roll.

Lyckåsen har jag riktigt bra koll på (känner hans föräldrar) då han har samma moderklubb som jag själv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: www.eliteprospects.com/player/135706/nick-schilkey
Du glömde den bästa i Allsvenskan😀
Kommentera