Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2417886

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Trevligt att du är nöjd med laget. Förhoppningsvis spelar Brynäs fortfarande i SHL när Alcén har justerat forwardssidan."

Jag sa aldrig att jag var nöjd med laget, men det finns kontrakt i Brynäs som inte var Alcéns beslut, speciellt på forwardssidan.


"Jag ser en målvaktssida med två frågetecken, en okej backsida där två av stöttepelarna kan gå sönder när som helst och en lövtunn forwardssida."

Tror de flesta jublade när Veini och Lindbäck blev klara, Lindbäck kommer nog steppa upp så småningom, det som hände med Veini kan du nog inte klandra Alcén för. Håller inte med om backsidan, kom ihåg att dom spelar med en alldeles för svar forwardssida, det som är problemet.


"Att Alcén är helt osynlig i media när det går dåligt är inte heller bra. Hade varit bättre att avlasta pressen på Manner och laget genom att synas i medierna, detsamma gäller Grahm när hon kommer tillbaka."

Hellre att han fokuserar på att försöka få in någon forward till truppen istället för att sitta och snacka skit i media. Det kommer nog någon värvning under uppehållet ska du se.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
waker: I ditt resonemang så utgår du ifrån att vi klarar oss kvar i SHL oavsett vad som händer. Att Alcén bara behöver justera truppen inför nästa säsong.

Verkligheten är att vi har förlorat och i hyfsat långa stunder blivit utspelade av HV, IKO och LHC. Varav två av dessa på hemmaplan. Vår form är bedrövlig, vi läcker in mål, vi gör väldigt få mål och vi har skador på våra två bästa forwards. Ingen vet med säkerhet när de är tillbaka och i vilket skick. Vi har även en toppback i Kinnvall som kommer missa matcher här och där.

Just nu kan man inte blunda för att Brynäs ser ut som ett kvallag. Det är verkligheten. Därför finns inte lyxen att tänka framåt och ta ett "mellanår". Det är överlevnad. Igen. Och Brynäs måste agera kraftfullt för att undvika kval.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
waker: Det handlar om helheten.

Målvaktssidan - varför två etablerade målvakter och samtidigt en lövtunn forwardssida. Dålig prioritering som en erfaren sportchef antagligen inte hade gjort. Hade varit bättre med en förstamålvakt och en mer uttalad tvåa.

Backsidan - varför förlänga Hedberg när man tog in Kinnvall, Sklenicka och Johanesson? Det var ju aldrig aktuellt att Hedberg skulle kunna växa offensivt med powerplay och så vidare i den konkurrensen. Hade varit bättre att skippa Hedbergs kontrakt och komplettera med en stabil back som man vet vad man får ut av.

Forwardssidan - inte prioriterats tillräckligt. Dessutom flertalet av uppenbar allsvensk kaliber som inte borde ha spelat kvar. Förlängingen med Palve urusel med facit i hand.

Det som har hänt under säsongen är att Alcén har försökt göra massa saker som han borde ha gjort redan inför säsongen. Dvs byggt en målvaktssida med en förstamålvakt, tagit in en till stabil defensiv back (Niemelä) och tagit in en bättre ung forward (Strömgren) som är bättre än Kvist & co. Men det saknas fortfarande både spets och bredd framåt. Nu skyller man på marknaden, men om man hade byggt rätt från början så hade man inte hamnat i den här situationen.

Nu är prio åter igen att rädda nytt kontrakt och om vi tur är Alcén en person som lär sig av sina misstag när nästa säsongs lag byggs.

"Hellre att han fokuserar på att försöka få in någon forward till truppen istället för att sitta och snacka skit i media. Det kommer nog någon värvning under uppehållet ska du se."

Okej, och Mikko Manner skulle kunna fokusera på träna laget och skita i medierna, men det funkar inte riktigt så på elitnivå. Men om du går runt och drömmer om att Alcén inte har 5 minuter över till media eftersom han letar nyförvärv dygnet runt så får du gärna göra det.
Kommentera