Brynäs IF

713911 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2420106

Sv: A propósito de nada
jok3rn: Vilka tränarmeriter har Petter jämfört med Manner?
Viken insyn och kännedom har Petter om vad Brynäs och Manner har för hockeymässiga planer, både kort- som långsiktigt?
Om Petter hade tagit reda på varför Manner valde att spela med 8 backar så hade han kanske förstått VARFÖR, istf att i studion kritisera ett tränarbeslut vars motiv han inte har en aning om.
Petter är den som snackar skit, inte Manner.
Krav/önskemål att våra för dagen friska och förväntat mer bärande spelare ska ta mer ansvar och prestera mer är nog en självklarhet som både du, jag och alla andra soffcoacher redan håller med om och har fattat, utan att Petter som ”expert” behöver stå och kläcka ur sig den typen av självklarheter i studion.
Sen får dom väl själva och å vissa otåliga fans vägnar tycka att Alcen borde uttala sig mer trots att han högst sannolikt bara kommer att säga samma sak som tidigare. Att läget på marknaden är väldigt dåligt men vi fortsätter att söka efter det vi vill ha och som förstärker laget.
För övrigt kan jag inte se att andra sportchefer i SHL agerar nämnvärt annorlunda i sitt agerande mot media och egna supportrar, än vad Alcen gör i såna här lägen.
Personligen och jag talar säkert för många andra supportrar så räcker det med att han går ut med nånting när han har nåt nytt och mer konkret att säga och som han inte redan sagt vid tidigare tillfällen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge:
Han har inga erfarenheter av att leda ett lag som tränare, nej. Det vet du också. Så du behöver inte spela härskare och sluta var så dryg.

Petter har varit aktiv i den absoluta toppen som spelare. Både i dåvarande Elitserien men även stora meriter från landslagspel med Tre Kronor.
Han har mycket mer koll runt lagen i shl än andra personer som bara är bisittare runt om.
Många av hans tidigare hockey kompisar jobbar i Shl lag med diverse sysslor. Och snacket går. Tro mig. Dom får veta saker vi andra inte får!

Han har vidare bra koll på hur en tränare uppfattas när dom säger vissa saker och om det tas emot på ett bra sätt till gruppen man leder. Eller om spelarna i Brynäs fall känner nån form av bekvämlighet.

Det jag tror Petter menar är nog mer att det känns som Manner tar på sig en "roll" för Brynäs som kanske inte är helt sann. Speciellt när Brynäs hamnar i djupa svackor.
Att det blir han som hela tiden ska fejsa allting utåt är inte bra! Och det är något som Sanny & Svensson också säger. Alcén är den absolut sämsta sportchef på att svara i telefon och göra sig tillgänglig för kommentarer kring laget och organisationen. Något som förbryllar dom båda mycket. Då man fått en bild av att är det något han kan den gode Alcén så är det att snacka. Med den snackpåsen han hade som aktiv spelare så borde det inte vara några problem alls för Alcén att stå i fronten istället för lagets tränare.

Manner sätter aldrig laget i dålig dag. Det är inte hans stil. Vilker är bra! Men nångång måste man fejsa poblemen man har på isen även utåt och mot media samt fans och inte bara internt. Det skulle vara befriande och även bra för gruppen att se Manner besviken på laget och spelarna nångång.. Speciellt när det så uppenbart inte är Manners fel att vissa matcher är så kassa.

Det känns som när Manner tog över efter den mer ruffiga Peter Andersson som varit betydligt mer öppen med vad han kände kring killarna i laget och deras insats.
Då ville Manner ta över som en tränare som ALLTID skyddar hans lag. Mot allt och alla. Men som sagt, att ta på sig att det är hans fel när laget är dåligt känns bara larvigt. Speciellt när det är så i varje match laget förlorar. Men det är en fin balansgång. Det jag tror Petter menar är att det lätt kan bli lite same same och att det lätt blir som om spelarna till slut kan känna sig bekväma. Vilket är bra men kan också skapa en viss form av lathet i dom dagliga vanorna.

Något som till denna säsong visat sig blivit naggat i kanten. Laget är faktiskt inte bra. Och många undrar varför. Något gör ju faktiskt Manner till skillnad mot för ifjol. Då vi faktiskt var bättre. Med ett enligt mig mycket sämre material.

Jag har under väldigt lång tid ifrågasatt Manner och hans matchcochande. Det är ju såklart ett stort problem.
Att envisas med samma PP spel och folk när laget inte kan göra mål där längre.
Att man är så otroligt dålig i spel 5 mot 3 är ju Manners fel.
Enkelt.
Minns Czernicki (stavning) när han hade 2 femmor man tränade på och spelade power play matcher med.
Men var det nån match som det inte alls stämde för nån av femmorna så kastade han helt plötsligt in en ung oerfaren Silver med Grana och Alex Sundström istället för tex Kahna, Soumervouri, Dixon eller Dackell.
Där o då kunde han vända en matchbild och också skicka en tydlig signal mot dom ledande spelarna.

Det lärde sig Cz av Boork.
Och det är något en duktig matchcoach kan göra tex.
Tommy Jonsson var även han duktig på att se dom hetaste spelarna och att matcha dom hårdast och med varandra.

Detta sa jag innan säsongen att manner var tvungen att bli bättre på om laget skulle bli vassare i år.
För man har ett mycket bättre lag på pappret i år.
Det lär steppas upp bland ledarna i laget. Inte bara spelarna.
Alcén, Svedman, Bosse, Manner, Pekka, Honken, Kalle, Anton mm mm.

Laget behöver tydlighet och att det sätts krav från varandra.
Det är lite för mycket fylla år runt om just nu. Bland många.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Försöker förstå din logik. TV-experterna saknar insyn och kännedom kring Brynäs och man kan därför inte ta deras ord seriöst - men samtidigt är det INTE viktigt att en person som har insyn och kännedom (Alcén) uttalar sig i medierna?

"För övrigt kan jag inte se att andra sportchefer i SHL agerar nämnvärt annorlunda i sitt agerande mot media och egna supportrar, än vad Alcen gör i såna här lägen."

Hur kan du uttala dig om hur andra sportchefer agerar mot deras supportrar; håller du på varenda lag i serien och har därför bildat dig en uppfattning om de andra sportcheferna i egenskap av supporter? Eller hur kan du ha en välgrundad åsikt kring det när t.ex Petter inte kan ha välgrundade åsikter om Brynäs utan insyn och kännedom?
Kommentera