Brynäs IF

713707 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2421545

Sv: A propósito de nada
JohnnyBotox: Jag kan förstå om att du nyanserar när diskussionen är så hetsig emellanåt, men helhetsmässigt är ju Alcéns lagbygge underkänt. Målvaktsposten var obalanserad, backsidan är klart godkänd, men forwardssidan är klart underkänd. Helhetsmässigt är Brynäs uppenbarligen ett ganska svagt SHL-lag trots en rad namnstarka värvningar inför säsongen. Man kan ju inte bortse från den misslyckade helheten, i grund och botten är helheten det viktigaste. Detta är inte ett lågbudgetbygge heller.

Att marknaden är mer eller mindre död nu är ett faktum, men den var inte död inför säsongen. Det är alldeles för många hål i dagens trupp för att det ska vara godkänt helhetsmässigt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu var väl målvaktsparet inför säsongen rankat som seriens bästa och de flesta här inne var så vitt jag kan komma ihåg nöjda. Utfallet har inte varit bra men jag tycker att det är hårt att lägga det helt och hållet på Alcén.
Den stora missen var som sagt att inte värva ett par till forwards under sommaren med förhoppning att det skulle finnas fler alternativ senare.
Det får naturligtvis läggas på kontot för orutin men å andra sidan har ju en ansenlig mängd av sportcheferna gjort samma miss. Man kan också konstatera att vi haft en del otur då t ex både Larsson och Rödin varit skadade samtidigt. Med tanke på hur tunna vi är på just forwardssidan så är de utan tvekan våra två viktigaste spelare. Truppen har ju visat att man kan prestera utan en av dem men med båda borta så funkar det inte.
Säsongen är dock inte slut än och dels så tror jag (och hoppas) att vi med Rödin och Larsson tillbaka stabiliserar oss i mitten av tabellen (vi är ju trots allt bara 6 p efter topp 6). Jag hoppas också att vi kan ta in någon, likt Strömgren, som inte direkt är ute på marknaden men som vill ha ett miljöombyte. Är t ex alla lovande DIF juniorer helt off market?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jo, alltså med tanke på var vi befinner oss i tabellen nu så är det ett dåligt betyg. Men är det SC eller tränarnas ansvar? Det var lite där jag började. Något är ju inte bra, men är det Alcéns fel? Är det tränarnas fel? Eller kanske en kombination? Är vi på rätt väg med nya ledningen?

Det är hetsjakten på Alcén jag tycket blir onyanserad. Truppen ser tunn ut, men titta på SAIK, det går rätt bra för dem med an ganska tunn trupp. Växjös värvningar har det inte direkt sprakat om heller, men som lag går de som tåget. Hade vi fått bättre utväxling på Olesen och t.ex. Ljungkrantz, om Palve och Timashov varit de spelare de kan vara och Rödin varit både bättre men framförallt hel så hade det nog sett annorlunda ut. Då hade vi ju kunnat ha tre riktigt bra producerande kedjor.

Jag tycker att Brynäs är dåliga på att utveckla spelare, i många fall värvar vi en landslagsspelare och får ut en medelmåtta (med till kostnad av en landslagsspelare). T.ex. SAIK får ju så mycket mer bang for the buck, varför? Jag kan absolut inte svara på det. Men någonstans så kan vi ju inte bara värva landslagsspelare heller, då går inte ekonomin ihop.

Håller med om att målvaktssituationen blev ett märkligt experiment. Kändes å ena sidan helt fantastiskt när vi fick Lindbäck OCH behålla Veini, samtidigt som det fanns en lite konstig känsla över hur det skulle bli i praktiken. Skit, visade det sig (i efterhand).

Tunn trupp, ja, kanske skulle det värvats någon billigare allsvensk spelare med potential när det fanns möjlighet. Det tycker jag också. Men förhoppningen fanns nog att våra egna skulle ta större steg. Kanske ett dyrköpt misstag av Alcén och där är jag villig att ge kritik.

Men återigen, att lasta enbart Alcén (eller vilken sportchef det än varit) för att truppen underpresterar köper jag inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nu är ju inte ett lagbygge uppbyggt i ett vakuum men de flesta lag hade inför säsongsstart värvat ganska stort och förstärkt. Ett undantag jag kan komma på är Malmö som förutom en finländare som floppade inte hade några stora nyförvärv inför säsongen. Ni har blandad och gett under säsongen dessutom så jag tycker det är för tidigt att döma ut Alcéns lagbygge nu. Ja, ni ligger näst sist men en vinst i kväll och ni kan klättra snabbt. Det skiljer ju bara 3p mellan er och plats 8.

Det jag vill ha sagt är att oavsett lag (Brynäs, Timrå eller vilket som) måste deras styrka ses utifrån övriga lags relativa slagstyrka. Där är jag inte alls säker på att ni är flopp efter säsongen. Växjö som leder ligan idag började ju uselt så det kan vända. Tappa inte hoppet! Gudarna ska veta att jag gjort det flera gånger under årens lopp gällande Timrå, och se var vi är idag.
Kommentera