Brynäs IF

714235 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2428310

Sv: Vad händer här
JawKee: Ja, Timashov var en av Alcéns första värvningar.

Angående Berglund. Han var en fantastisk hockeyspelare men hade problem med den mentala biten. Borde inte en person som känt honom i många år, som Alcén, ha hissat varningsflaggor istället för att försöka tjata honom till klubben?

Jag förstår att Alcén och Berglund var polare, men det handlar om att vara en bra människokännare och proffessionell. Brynäs fick ju ut väldigt lite av Berglunds hockeykunnande, tyvärr. Självklart var det inte Alcéns fel, men det kanske var en tidig indikation på hans olämplighet som framtida sportchef.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vad händer här
Peja: "Angående Berglund. Han var en fantastisk hockeyspelare men hade problem med den mentala biten. Borde inte en person som känt honom i många år, som Alcén, ha hissat varningsflaggor istället för att försöka tjata honom till klubben?"

Som sagt: rent hockeymässigt så var det förstås lite av en chansning iom att han hållit uppe med hockeyn ett tag.
Berglund måste ju rimligtvis ändå själv ha indikerat att han varit sugen på att testa igen efter en flytt hem och en ny miljö som skulle kunna överbrygga/lösa de problem han haft i NHL under en tid.
Med detta i åtanke och när flera andra klubbar också var intresserade så kan jag inte med säkerhet påstå att Alcen gjorde helt fel som ville ha hit honom.
Och som många redan varit inne på: vi vet inte hur öppen Berglund verkligen har varit med sina problem inför Alcen.
Jag menar, om Berglund nu på ett trovärdigt sätt har kunnat övertyga Alcen om att ev mentala problem som han haft i NHL inte är nåt som Brynäs skulle behöva oroa sig för så mkt iom att problemen därborta ex har handlat om sociala saker och inte rent spelmässiga, så kanske man får lite mer förståelse för varför både Alcen och Berglund själv har trott och hoppats på ett bra och lyckat samarbete i Brynäs.
Kommentera

Sv: Vad händer här
Peja: Okej, My bad! To be fair, Timashov producerade rätt bra det första året skulle jag säga. Min poäng är dock att Timashov väldigt troligtvis har svårt att spela i ett system som det Manner har satt upp.

Angående Berglund, människokännare? Som det har med Berglunds personlighet att göra som gjorde att han inte kunde prestera? Knappast. Alcén kan inte lastas på något sätt av Berglunds brist på prestation. Tycker inte alls det säger någonting om Alcén som sportchef. Det är två skilda världar. Man har inte alls samma tankesätt som spelare jämfört med sportchef.
Kommentera

Sv: Vad händer här
Peja: Nu vet inte jag hur du har för erfarenheter med psykisk ohälsa. Men alla som jag har träffat och mött (även mina närmsta vänner) , så syns inga tecken alls. Allt kan vara frid och fröjd utåt och dom vill absolut inte visa sig "svag". Så det med att Alcén skulle hissa "varningens finger" eller hur bra "människokännare" man är spelar ingen roll.
Kommentera