Brynäs IF

705152 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2437111

Sv: A propósito de nada
Såklart otroligt surt med alla onödigt tappade men med lite distans tycker jag det finns mycket positivt att notera:

Moralen: Hämtar upp underläge gång på gång. Ok, dåligt att släppa till dem men man visar gång på gång att inga matcher är körda.

Backarna: Friman och Bertilsson har lyft sig och i dagsläget har vi fem riktigt starka backar och väldigt bra konkurrens om sjätte backplatsen. Ok att Sklenička kanske tappat lite men han kunde inte gärna fortsätta vara lika fantastisk.

Forwardssidan: Palve och Timashov har kommit igång och nu känns det som att vi äntligen har fyra starka kedjor och åtminstone lite konkurrens. Detta också med Eklind och Strömgren borta.

Special teams: Bra stats på slutet.

Kan vi nu bara slipa bort alla onödiga skitmål i baken finns anledning att se framåt med tillförsikt. Men detta har förstås varit problemet mest hela tiden så vi får se om vi lyckas. Nervbitare imorgon mot HV.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: Brynäs är just nu ett väldigt spretigt lag på många sätt. Vi har ju faktiskt lyckas göra 16 mål på tre matcher vilket ju är fantastiskt med ett lag som ”saknar målskyttar”. Å andra sidan så har vi släppt in 15 mål på lika många matcher vilket förstås är uselt. Ännu mer uselt är att vi förlorat 1:a perioden med sammanlagt 2-8 de senaste tre men har alltså 12-7 resterande perioder.
Som jag ser det så finns det väldigt mycket att bygga på trots allt. Moralen och förmågan att göra mål när det krävs borde kunna ge lite ryggrad i laget. Jag tillhör dessutom dem som tror att Lindbäck kommer att resa sig ur den svacka han varit i och börja vinna matcher åt oss. Assist till avgörande målet igår till exempel. :)
Att se till att laget kommer in med lite högre skärpa redan från start måste man ju också kunna få till kan man tycka. Min egen amatörblick säger mig att det snarare är övertändning än att man är oförberedd för match. Vi går ofta bort oss i presspelet och får 2 mot 1 och 3 mot 2 lägen emot oss. Missar passningar och mottagningar och tappar puck. Sen när matchen nästan är förlorad börjar man spela på instinkt och då släpper det.
Det får bli Manners utmaning att fundera på hur han ska få laget att hitta rätt anspänning inför match. Kanske ge instruktioner om att i 1:a perioden inte gå lika hårt med trean, inte pincha annat än i säkra lägen osv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Tänk om vi haft åtminstone en bra målvakt också, då jäklar!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rödin anmäld till disciplinnämnden för filmning.

Solklart att han förstärker. Bara att rannsaka sig själv och polera bort sånt där skit i framtiden…
Kommentera