Brynäs IF

715052 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2463814

Sv: A propósito de nada
bradberry: Jag vill att felet inte ska ligga hos Manner, tro mig. Men jag kommer inte runt honom.

Jag tycker precis som dig att Brynäs tidigare inte haft ett bättre lag än tabellen visar och det hade inte spelat så stor roll vem som tränat laget.

Tycker dock att man ställer ett bättre lag på banan i år. Började säsongen med. vad alla ansåg, shl:s bästa målvaktspar. 1 världsmästarback, 1 tjeckisk landlagsback, Kinnvall (som varit outstanding tidigare i shl) och Johannesson som varit årets värvning i shl. Johan Larsson från ordinarie i nhl och Björninen direkt från khl och med os och vm-guld. Dom nyförvärven snackar man inte bort.

Visst saknades det minst ett bra namn på fw-sidan och kanske att Kvist och Birgersson inte håller shl-klass. Men det ska inte behöva leda till att man släpper in flest mål i ligan. Avsaknaden av 1 till spetsforward eller killarna som är 12-14:e fw i truppen och max spelar 10 minuter per match kan inte vara orsaken till Brynäs kräftgång.

Brynäs har bytt ut i stort sett hela stommen sen Bulans tid. Visst, Rödin har varit med ett bra tag nu och har aldrig spelat i ett väl fungerande Brynäs men kan han verkligen påverka hela lagets insats så att man är ett bottenlag år efter år?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Ja visst har man värvat kvalitet. Men balansen i truppen kan ifrågasättas… Se bara:

Våra spetsforwards:
Rödin- brunkare numera
Larsson- en supervärvning men i första hand defensivt lagd
Björninen- En beundransvärd lagspelare men defensivt lagd
Scott- En bra tvåvägsspelare. På förhand en tveksam förlängning men som dock gör sin bästa säsong på länge…
Palve- En extrem säkerhetsrisk som spelar odisciplinerat och inte heller har produktionen i sig…
Timashov- Läs Palves beskrivning men här har det producerats aningens lite mer…
Strömgren- Alldeles för grön för en topp 6-status… Blandar och ger…

Sen har vi övriga forwards:
Eklind- Bra delar av säsongen men tappat form efter landslagsuttagningen… Ingen produktiv forward i grunden utan en grovjobbare med viss offensiv uppsida…
Ölund- Bra center och kulturbärare. Dock i första hand defensivt lagd…
Olesen- Värvad som en offensiv tillgång. Utfall: Läs under ”Rödin”!
Blomqvist- Gjort det bra och t.o.m. lyckats producera mål men i första hand absolut en defensivt lagd spelare…
Birgersson- För svag för en SHL-trupp
Kvist- För svag för en SHL- trupp
Ljungkrantz- En intressant spelare med en offensiv uppsida. Målskytt med ett vasst skott. Dock fortfarande för ojämn på SHL-nivå…

Detta är vår forwardsuppsättning… Det är inte så svårt att komma fram till slutsatsen att det saknas en och annan Suomela, Karlkvist, Tambellini eller Smejkal här… Det är grovjobb deluxe men avsaknad av offensiv kyla. Där det senare går att spåra brister det kraftigt i andra änden…(Dima/Oula)

På backsidan kan man konstatera att vi sällan eller aldrig haft så många puckskickliga backar i en upplaga som i år. Det är såklart en tillgång… Men det har oxå skapat problem då överkonstruktivitet och ett dumdristigt pinchande har kostat oss många baklängesmål.

Sen är det hur ovanstående lagdelar samspelar med varandra som ofta landar i katastrof. Just här medger jag att Manner o co bär ett stort ansvar…

Tittar man slutligen på målvaktssidan så har Limpan varit bra efter nyår. Men det går inte att komma ifrån att hans katastrofala höst till stor del satt oss i den tabellposition vi nu är i…
Kommentera