Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2470446

Sv: A propósito de nada
Huge: Och vad säger du i fall vi torskar även i kväll? Otur igen? Dålig coachning (ironi)?
Sedan så verkar det som du själv trodde på att Brynäs skulle kriga i botten även i år i och med ditt svar JohnnyBotox. Det var alltså din ”realistiskt förväntning” av lagets trupp.
Det låter inget vidare av en som ständig försvarar Alcén och Co, det bevisar på att du själv fattad att Brynäs inte är bättre än så men vägrar erkänna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
lapad: "Sedan så verkar det som du själv trodde på att Brynäs skulle kriga i botten även i år i och med ditt svar JohnnyBotox. Det var alltså din ”realistiskt förväntning” av lagets trupp."

Förstår att det verkar som så för dig, eftersom du saknar läsförståelse big time.
Jag har sagt att både min egen och säkert också spelarnas/ledarnas förväntningar på säsongen naturligtvis har varit högre än så här, men att man samtidigt varit fullt medvetna om att det kunde sluta med allt från krigande om topp6 till krigande om att undvika kvalspel, iom att serien är så oerhört jämn och svårtippad.

"Det låter inget vidare av en som ständig försvarar Alcén och Co,"

Jag försvara Alcen & CO mot dig och andra sofftyckare som sitter hemma och utan vare sig kunskap eller insyn om det jobb ansvariga gör, kommer med tvärsäkra omdömen om hur dom istället borde göra.
Svårare är det inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag som alla andra har förstås ställt mig frågan. Vad är det som gör att Brynäs år efter år får kämpa med kvalspöket i stället för att drömma gulddrömmar den här tiden på året?
Mer specifikt, varför kan vi aldrig sätta ett bra grundspel? Varför blir laget så ängsligt i så många situationer?
Som jag ser det så har det alla en gemensam nämnare och den är:
Vi har aldrig låtit tränare, ledare och lag få reda ut problemen, lära sig, växa och bli starkare. Istället har vi år efter år när laget inte presterar som vi förväntat oss sparkat tränare och/eller andra ledare för att på så vis låta någon annan reda upp skiten.
Det har gjort att spelarna dels får en uppfattning att det är någon annans fel, dels tror jag det leder till en ängslan att ”nu ryker tränarna” så fort det går emot. Men framför allt, vi får aldrig in i kulturen att vi lär oss av motgångar och blir starkare. En stark kultur byggs ju i regel av hur man hanterar motgångar. Det har det här laget aldrig fått lära sig det. Vi har lärt oss, vi ger någon annan ansvaret så löser det sig.

Det ligger också djupt i supporterkulturen där många egentligen inte håller på något annat än klubbmärket. Inte på spelare, ledare eller andra representanter för klubben. ”Lösningen” ligger alltid i att få nya spelare och/eller ledare. I klubbar med stark supporterkultur så håller man förstås även på sina spelare och ledare men i denna klubb så finns det t o m ”supportrar” som hånar spelare efter att de gjort misstag.

Mycket av allt detta, tror jag, kommer av att vi aldrig gjort upp med det faktum att vi var en storklubb men att vi nu är en klubb som har stora problem. Vår förväntan borde sättas i nivå med var vi befinner oss som klubb. En klubb med kass ekonomi, rätt bra ungdomsverksamhet och en halvdan spelartrupp. Vilka mål sätter vi då? Hur ska vi nå dem? Hur ska vi göra för att bli bättre nästa år och året efter det. Sen gäller det att visa tålamod och mod. Modet att våga tro på det man bestämt.

För oss supportrar innebär det att stötta spelare och tränare i de perioder av motgångar som alla lag alltid kommer att gå igenom. Inte ständigt ropa efter att någon annan ska lösa problemen.

Kan laget bättre än de visat hittills? Ja för fan!
Kan vi supportrar stötta laget bättre? Ja för fan!
Är det Oskarshamn som vi ska slå idag? Ja för fan!
Kommentera