Brynäs IF

715238 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2472157

Sv: A propósito de nada
JawKee: Det som Brynäs inte har testat än på tränarbänken är det som nästan alla andra SHL-klubbar har. Dvs en svensk tränare som förespråkar en "SHL-mainstream-hockey" med mycket fart, intensiv forechecking men också har ett modernt ledarskap. Senast man hade den typen av tränare var Bulan Berglund som gjorde succé.

Det finns anledningar till att Roger Melin, Magnus Sundquist, Tommy Sjödin och Peter Andersson inte återfinns i SHL idag.

Manners finländska hockeyfilosofi är en extremt motpol till hur dagens svenska spelare är vana att spela. Det var väntat att det skulle gå åt skogen förr eller senare. När Manner slutligen lämnar Brynäs tror jag inte att han kommer att bli aktuell för SHL igen under en överskådlig framtid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Vi har dock inte spelat Manners spel fullt ut. Han har aldrig fått möjligheten att sätta sitt spelsystem eftersom spelare i truppen motarbetar det. Jag tror helt klart på Manners styrspel men det krävs att truppen är redo för det. Nu blir han tvungen att göra något mellanting så alla ska bli nöjda.
Jag tror helt klart att det skulle funka i SHL.
Däremot tror jag som dig att om Manner får lämna så kommer han aldrig tillbaka. Kanske inte någon finsk tränare alls.
Det krävs nu att han styr med järnhand och får draghjälp att de över honom. Bänkar spelare och slänger om i kedjorna rejält. Men tvivlar på att det kommer hända. Min gissning är att han kommer fortsätta på samma spår, han och staben får lämna och rebellerna i laget vinner återigen.

När det kommer till Alcén så är jag inte övertygad om att han är en dålig sportchef. Men inte heller en bra. Snarare en duglig. Jag kräver inte hans avgång, men skulle någon annan gå in istället för honom så skulle jag förstå det och jag skulle vara rätt likgiltig.

Jag står dock fortfarande fast vid att så länge vi har "rebeller" inom laget så kommer ingen tränare att funka.
Kommentera