Brynäs IF

715675 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2473358

Sv: A propósito de nada
Axle San:

Det blir spännande att se om liktåget Brynäs startar idag eller om dom står kvar på perongen i vanlig ordning. Håller tummarna för att vi inte släpper in mer en 10 mål bakåt. Och kanske kan försöka få in 2 mål framåt.

Heja heja heja Brynäs SM-guld
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Det var inget fel på tiden i anfallszon i sista matchen. Vi tog tillbaka puck effektivt.
Det som var ineffektivt var ju defensiven och vilka skott man tog för att få så höga skottsiffror.
Defensiven blir ett problem pga många faktorer men tex:
-då back går upp i anfall och lämnat forwards som back så ska en forward göra ett backjobb (bara där har vi fel man på fel plats när det ev vänder) och backen kommer på efterkälken och måste jaga på maxpuls och hitta position innan den kan inte sin effektiva position (om inte skott kommit innan)
-vi ställer upp högt, vilket gör det svårgenomträngligare att nå vår egen zon, men det gör ju också att när anfallet emot oss bryter igenom så har vi ”luckor” i slott osv.
Lika anfall:
Klart att om vi lirar puck längs sarg och sen upp till back som skjuter från blå så har vi haft 3 man i hörnet ibland. Ja någon gång så står 4st i och runt samma sargkant. Då finns igen att skymma målisen. Ett skott från blå utan skymning/styrning ska inte kunna gå in - då har vi bara tur med dåligt målvaktspel.
När vi skjuter från kant och passerat tekningspunkten så har vi extremt små luckor att träffa och sen är vi sen in på mål för ev returer.
Våra centrar är dåliga puckförare att ta in puck så vi dumpar in puck ofta och/eller tar vi in på kant och fortsätter efter den för att vi inte hinner runda back och puck hamnar alltid i hörnen. Pga av kampen så fyller vi på med minst en spelare men som sagt ofta två och tom tre. Vi har ingen passnkngsmöjlighet i slott och vid mål.
Det mest farliga vi har är när back lämnar sin position och driver mot mål med puck - och då är vi där med felpositioneringar.
Backarna kör nå jävla bandy uppspel, där de ska passa bakåt hundratio gånger innan ett anfall kan startas - forwarderna går ju ner och loopar knegen zon som nå jävla attackplan - och det sker då motståndarna hunnit ställt upp och bytt spelare.
Osv osv

Det är skitlätt att försvara sig mot oss. Motståndarna behöver mest fokusera på att ställa upp i egen zon för vi bryter inte in mot mål från central position utan går efter sarg och runt mål. De står i mitten och stöter bort oss som i ett PP. Klart som fan vi inte gör mål 5 mot 5 när PP inte funkar.

Palve är väl den som tar in puck som center mest men han passar aldrig så han förlorar den eller så drar han sig mot sarg och får sin egna kantforward i arselet eller framför sig.
Någon gång måste man kunna komma samlad och klapp klappa sig på mål - om inte för annat så för att bryta mönster.

Sen ser det roligare ut att vi rullar runt i motståndarzonen istället som med bulan hade myxoskförsvar runt egna målisen och dump ut med hopp om kontring - men vi måste ju primärt säkerställa att motståndarna inte kommer i skottpotion och/eller får stå och täcka målvakten våran. Fan sist stod ju både målisen o David och pucklade med en framför mål - menar då innan David gick ut och visade att det gör ont att jävlas framför mål - helt rätt utvisning där och då, ful men rätt.

Sen grejen med Limpan.
Jo han gick ut och var mellan raderna inte glad då vi tar in andra målvakten för att skicka vår andramålvakt. Men även om han kommit upp sig efter jul så har vi inte råd med att han dippar igen. Jag håller inte helt med cmore petter där alltså. Sjävlvklart var det en signal som inte gladde limpan men som han sticker ut som en bebis under matchen - det var fan inte signalen han skulle ha sent. Den frustrationen skulle tas efter matchen.
Klart som fan Manner säger att han behövde ”vila”. Men inte fan kan han ha varit så jävla trött o slutkörd om han ställdes i mål. Var det limpans fel att han släppte 3 puckar - nä inte sist det var lagets fel. Men han borde ha varit mer proffesionellt - detta visar attitydproblem och en spelare har antingen ett för stort ego eller så är det ”ok” beteende för fler är frustrerade och ”känner ju samma sak o någon borde visa vägen o stå upp”.

Nä detta är inte bra-inte alls.

Scott måste in som center först o främst.
Palve som 3dje.
In med direktskyttarna som kan sätta pucken på direktpass på kant.
Ställ upp i BP position istället för så högt i 5 mot 5 vid vändning och spela backarna som backar och inte som forwards!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lakim1912: vaknar upp med en tomhetskänsla.. för ett par veckor sen kände man lite hopp. Man andades med en känsla av ingenmansland...kanske med lite flyt play in.
Idag är det överlevnad och man ser väldigt lite ljus i tunneln. Känns som det kan bli en hemsk daladans Att vi är med i 5 min..sen faller vi...o helt plötsligt är vi efter HV med lika många matcher.
Skulle kännas så underbart för våra brynäshjärta om man kunde se en bestämdhet i spelet, tydlighet, ett mv spel som känns stabilt och i den bästa av världar poäng.
Innerst inne har jag ställt in mig på ett ovisst kval mot Malmö. Den ångesten man hade då..mot HV 71..var grym
Sen blir jag förbannad på hur de runt vår förening har kunnat förstört och gjort att vi är i denna situationen i år igen
Jag hoppas många av dem skäms ordentligt och rannsakar sig själva för den här jävla " det ordnar sig" attityden gör mig så vansinnigt arg. Det finns strutsar hör i forumet och man blir less på er med men strutsarna som sitter och ska bestämma vill man bara be att dra åt.....som förstör en av Sveriges mest vackra och folkkära föreningar
Kommentera