Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2489192

Sv: Inte över riktigt än
Bulten: Vilka kan vi tänka oss värva till ett allsvenskt brynäs? Mannberg kanske vill komma o lira igen då han säkert får en plats högt upp i kedje formationerna sen kanske vi kan få ett back par med nörstebö och Ingman iaf (även om den sistnämnda fått dåligt rykte på senaste) men så får vi se om dessa med "brynäs hjärta" stannar i klubben vid degradering, kanske kan nog rödin stanna ändå med lindbäck om dem nu vill åtgärda det dem skapat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Inte över riktigt än
Pasman: Om jag minns rätt finns det en liten bugg i systemet som gör att en degraderad SHL-klubb rent juridiskt fortfarande är en SHL-klubb några veckor efter degraderingen. Det innebär att den nedflyttade SHL-klubben har möjlighet att trigga SHL-klausuler i allsvenska kontrakt och därmed värva kontrakterade allsvenska spelare.

Brynäs borde självklart utnyttja detta. Det som man borde göra redann nu är att signa Ljunggren och Persson på kontrakt som gäller oavsett serietillhörighet. De ge lite mer i månaden för att skriva på den typen av kontrakt. De kommer vara okej i SHL och spetskompetens i HA. Dessutom skulle det lägga ribban för lönenivån i vid eventuellt HA-spel; för inte kan ju Rödin, Bertilsson mfl kräva mer än de som varit ligans absolut bästa spelare den här säsongen?

Jag är lite rädd för att Alcén kommer att vilja signa spelare som Rödin och Bertilsson på fina SHL-kontrakt vid degradering. De skulle säkert vara bra i HA, men det går att få typ 2 femmor med allsvenska toppspelare för deras sammanlagda löner och det säger sig självt att det vore bättre än att behålla de 2 på kompiskontrakt.
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Pasman: Vill nog inte ha tillbaka Mannberg... Nä, tror på HVs modell att värva riktigt bra allsvenska spelare. Nog borde Brynäs vara attraktivt bland dessa spelare?
Rödin blir nog kvar, vart skulle han annars ta vägen? Bertilsson skulle nog bli kvar. Lindbäck stannar nog. Men de får nog gå ner lite i lön...
Frågan är hur en sådan som Larsson resonerar? För "dålig" för Schweiz och KHL är ju inte med i bilden längre.

Vill givetvis inte åka ner, men det finns något kittlande med en nystart även om det skulle bli tufft i allsvenskan. Försöker hålla mig någorlunda positiv trots allt...
Låst ämne

Sv: Inte över riktigt än
Pasman: usch vad Depp jag blev att läsa dwt där. Finns verkligen inget positivt med att åka ur.
Låst ämne