Brynäs IF

714128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2489209

Sv: Inte över riktigt än
Pasman: Om jag minns rätt finns det en liten bugg i systemet som gör att en degraderad SHL-klubb rent juridiskt fortfarande är en SHL-klubb några veckor efter degraderingen. Det innebär att den nedflyttade SHL-klubben har möjlighet att trigga SHL-klausuler i allsvenska kontrakt och därmed värva kontrakterade allsvenska spelare.

Brynäs borde självklart utnyttja detta. Det som man borde göra redann nu är att signa Ljunggren och Persson på kontrakt som gäller oavsett serietillhörighet. De ge lite mer i månaden för att skriva på den typen av kontrakt. De kommer vara okej i SHL och spetskompetens i HA. Dessutom skulle det lägga ribban för lönenivån i vid eventuellt HA-spel; för inte kan ju Rödin, Bertilsson mfl kräva mer än de som varit ligans absolut bästa spelare den här säsongen?

Jag är lite rädd för att Alcén kommer att vilja signa spelare som Rödin och Bertilsson på fina SHL-kontrakt vid degradering. De skulle säkert vara bra i HA, men det går att få typ 2 femmor med allsvenska toppspelare för deras sammanlagda löner och det säger sig självt att det vore bättre än att behålla de 2 på kompiskontrakt.
Låst ämne