Brynäs IF

722870 inlägg · 7954 ämnen

Inlägg #2491253

Sv: Alla Helvetes Kval
Ove Myling: Kanske är orättvist, men jämför bara med Växjös kunniga yrkesmän. Är det någon som tror att Evertsson hade tillåtit Jönsson att komma in och värva ”sina gubbar” och rita om spelidén? Det hade inte varit på kartan. Man har en plan och en röd tråd och det ändras inte för att man tar in en ny tränare. För Brynäs ritas kartan om varje gång en ny tränare kommer in och så fort Manner lämnar är antagligen hela den här finska touchen som bortblåst.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Rodrigo: ”Kanske är orättvist, men jämför bara med Växjös kunniga yrkesmän. Är det någon som tror att Evertsson hade tillåtit Jönsson att komma in och värva ”sina gubbar” och rita om spelidén? Det hade inte varit på kartan. Man har en plan och en röd tråd och det ändras inte för att man tar in en ny tränare. För Brynäs ritas kartan om varje gång en ny tränare kommer in och så fort Manner lämnar är antagligen hela den här finska touchen som bortblåst.”

Word! Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Jag har sagt det tidigare i det här forumet. Brynäs kommer inte bli framgångsrika innan man sätter sig ner och bestämmer en spelidé och röd tråd. Vilka vill Brynäs vara? Vad står vi för? Vilken typ av hockey vill vi spela?

Dom där frågorna har inte Brynäs ställt till sig själva på minst 30 år. Närmast var väl Dackell när han fick en liknande fråga och svarade typ: ”Vi vill spela en offensiv hockey, man ska kunna dra en gubbe”…. När man gjort det jobbet så är det dags att att hitta en tränare som tror på att konceptet blir framgångsrikt och vill jobba efter det.

Efter det är det dags att hitta rätt spelare för dom rollerna man tror behövs för att spelidén man tror på ska blir framgångsrik. Till sist ska ju den här idén så klart implementeras från hockeygym upp till A-laget.

Det är ju därför som exempelvis SAIK är så framgångsrika att lyfta upp juniorer i A-laget. Dom är välbekanta med spelsystemet och vet vad som förväntas av dom. Vi har överåriga som åker runt som vilsna själar på isen…

Inte förrän ovanstående sker så tror inte jag att Brynäs kommer bli en framgångsrik förening igen.

”Vi ska leda svensk hockeys utveckling”, ”4 guld på 10 år”. Action talks, bullshit walks…
Låst ämne