Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2498703

Sv: Alla Helvetes Kval
Skrubben: När man läser Alcéns uttalanden där han konsekvent överskattar olika Brynässpelare är det lätt att dra slutsatsen att Alcén också är en del av mentaliteten som omgett Brynäs i så många år nu. Dvs att spelartruppen minsann är så mycket bättre än vad man visar och att de dåliga resultaten är tränarnas fel. Att ta in en sportchef från en spelartrupp med den inställningen var nog det absolut sämsta man kunde göra, om syftet var att få bort den.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Peja: Något som är värt att belysa är att denna säsong inte nödvändigtvis är Brynäs sämsta säsong sedan sm-finalen 2017. Jag tittade igenom tabellerna efter det och det är verkligen ingen smickrande läsning. Den genomgående skillnaden är att vi haft turen att det funnits två strykgäng längst ner i tabellen varje säsong. Ta bara säsongen 19/20, vi tog 60 poäng, men hade ändå god marginal ner till kvalstrecket tack vare OIK och Leksand som var hopplöst sist den säsongen.

På senare år har ligan tightats till rejält. Och då har man verkligen inte råd att laget är byggt av en åldrande stomme. Spelare som tränare/sportchef har tänkt ska vara toppspelare, men som numera är mediokra i ligan. Och slänger man dessutom in ett målvaktsspel som är bland SHL:s sämsta senaste 10 åren. Ja, då hamnar man i knipa.
Låst ämne