Brynäs IF

715919 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2498805

Sv: Alla Helvetes Kval
lapad: Jag har inte hittar någonting inför kvällens match. Skumt att det inte finns något om laget för kvällen eller något annat.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
Falken: Brukar väl komma ut på instagram typ en timme innan nedsläpp?:)
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Kära Brynäsare

Jag har följt och hållit på Brynäs sedan min första match på plats i Gavlerinken hösten 1979, 13 år gammal, alltså i 44 år 🤔.

I kväll 18:30 är det nedsläpp i Monitor ERP Arena (f.d. Gavlerinken) mellan Brynäs och Malmö i den tredje kvalmatchen i bäst av sju. Om Brynäs förlorar kvällens begivenhet är det sannolikt den sista SHL-matchen i arenan på många, många år. Om jag är rätt underrättad har Brynäs inte vunnit fyra raka matcher sedan 2017 då vi tog oss till SM-final. (Sug på den en stund … SM-final 🥹).

Mitt älskade Brynäs är enligt uppgift ett av bara två lag som aldrig har åkt ur högsta serien, om det sker nu går alltså en 63-årig era i graven. Eftersom laget äger sin arena är risken för konkurs förmodligen överhängande, främst med tanke på att intäkterna från framför allt Cmore till klubben minskar med uppskattningsvis 30-40 miljoner kronor. Rent statistiskt borde det finnas någon IT-miljardär i supporterskaran men hittills har mig veterligen inte någon sådan klivit fram och erbjudit laget en väg framåt.

Vid nedsläpp i afton kommer jag att äta middag med min familj, dels av respekt för min kära familj, dels för att jag inte vågar titta 🤢, fegt jag vet, men så är det.

Detta är naturligtvis inte apokalypsen men för mig personligen är det lite av en sorg, jag har funnit mycket glädje i att kolla på hockey, främst på lördagar. Först en bastu, sedan en go kall pilsner och hockey. Nu får jag hitta på något annat att engagera mig i under säsongen från september till april.

Ångesten 🫣… förlåt, hoppet, är dock det sista som lämnar oss men som sagt, jag vågar inte titta.
Låst ämne