Brynäs IF

717607 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2498810

Sv: Alla Helvetes Kval
Kära Brynäsare

Jag har följt och hållit på Brynäs sedan min första match på plats i Gavlerinken hösten 1979, 13 år gammal, alltså i 44 år 🤔.

I kväll 18:30 är det nedsläpp i Monitor ERP Arena (f.d. Gavlerinken) mellan Brynäs och Malmö i den tredje kvalmatchen i bäst av sju. Om Brynäs förlorar kvällens begivenhet är det sannolikt den sista SHL-matchen i arenan på många, många år. Om jag är rätt underrättad har Brynäs inte vunnit fyra raka matcher sedan 2017 då vi tog oss till SM-final. (Sug på den en stund … SM-final 🥹).

Mitt älskade Brynäs är enligt uppgift ett av bara två lag som aldrig har åkt ur högsta serien, om det sker nu går alltså en 63-årig era i graven. Eftersom laget äger sin arena är risken för konkurs förmodligen överhängande, främst med tanke på att intäkterna från framför allt Cmore till klubben minskar med uppskattningsvis 30-40 miljoner kronor. Rent statistiskt borde det finnas någon IT-miljardär i supporterskaran men hittills har mig veterligen inte någon sådan klivit fram och erbjudit laget en väg framåt.

Vid nedsläpp i afton kommer jag att äta middag med min familj, dels av respekt för min kära familj, dels för att jag inte vågar titta 🤢, fegt jag vet, men så är det.

Detta är naturligtvis inte apokalypsen men för mig personligen är det lite av en sorg, jag har funnit mycket glädje i att kolla på hockey, främst på lördagar. Först en bastu, sedan en go kall pilsner och hockey. Nu får jag hitta på något annat att engagera mig i under säsongen från september till april.

Ångesten 🫣… förlåt, hoppet, är dock det sista som lämnar oss men som sagt, jag vågar inte titta.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Alla Helvetes Kval
#33: Jag sedan 1971 👍👏👍👍👍👍
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
#33: Jag såg min första Brynäs match 1974 åtta år gammal,
Då farsan var vän med flera spelare så var vi utanför omklädningsrummet efter matcherna,

Där vi fick både signade klubbor och autografer,
Har själv spelat hockey och har haft Tigern Johansson i seminarium, Världens bästa Tiger.

Men efter en massa säsonger i en nedåtgående trend så är det dags för ett stålbad.
Brynäs har en icke fungerande juniorverksamhet,
Där J20 är på väg ut och återväxten är på noll, något överdrivet men vi tar inte hand om våra lovande juniorer utan släpper dom till andra föreningar.

Så alla Brynäsare ställ in er på ett harvande i HA för ett antal säsonger tills någon kompetent med Brynäs hjärta tar över och vänder den negativa trenden och det kan ta år innan det händer.

Deprimerad är bara bara förordet men vänder jag ryggen i mot älskade Brynäs NEJ.

Utan jag fortsätter följa mitt Brynäs

❤️❤️❤️❤️
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
#33: Jag har funderat hur det är med hallen och som ägare står Brynäs Arena AB. Så det är ett eget aktiebolag. Vad det innebär för Brynäs IF om Brynäs Arena AB går i konkurs vet jag inte. Någon som kan svara på det här möjligen?
Låst ämne

Sv: Alla Helvetes Kval
Ölund i spel men ingen Rödin. Vi behöver Rödin.
Låst ämne