Brynäs IF

713672 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2527123

Sv: A propósito de nada
Peja: Dessutom är han väl Brynäsare?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Det mesta har ju blivit sämre efter degraderingen, främst ekonomin och så förstås möjligheten att erbjuda spel i högsta ligan. Det finns dock en fördel med allsvenskt spel som jag hoppas att vi nu nyttjar på rätt sätt.
Fördelen som jag ser det är att vi har en lite bättre möjlighet att attrahera lovande juniorer. Anledning till det är naturligtvis möjligheten att få mer speltid än i en SHL klubb. I förlängningen också, om man lyckas bra, att relativt snabbt (förhoppningsvis) få följa med klubben upp till SHL och fortsätta utvecklingen där. Spelar vi korten rätt så ser jag en betydande potential här och det är ju dessutom "billig arbetskraft" vilket är viktigt för oss nu. Så scouta juniorer hårt tror jag är en väg till framgång.
En annan fördel som jag kan ana är att det finns en strukturell fördel för de lag som kommer till SHL via Allsvenskan givet att man klarar första året. Ett bevis på det tycker jag är att det de sista 10-15 åren etablerats relativt många nya lag medan många av "de gamla" har problem (HV, DIF o BIF t ex). Min teori är att man har en grundtrupp som är mycket billigare än de etablerade SHL lagen ( genom de senaste årens cmore-inflation) och därigenom kan satsa lite mer på spelare som verkligen gör skillnad.
Hoppas nu att Brynäs passar på att dra nytta av detta och får en grund som kostar lite mindre.
Kommentera