Brynäs IF

713969 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2549948

Sv: A propósito de nada
Retse: Det är en resultatinriktad bransch där ledares prestationer bedöms utifrån resultaten. Alcén byggde ett lag som levererade värsta tänkbara resultat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
"Alcén byggde ett lag som levererade värsta tänkbara resultat"

Förra sommaren så jublade jag när jag såg vårat lag inför säsongen 22/23...
Seriens bästa målvaktspar ansåg ganska många... finländska vm-medaljörer på rad. Offensiva backar som ansågs kunna slå ett förstapass...
Ett bra lag på papperet hade Alcén värvat ihop... därefter kom Johan Larsson hem!

Skall man va efterklok en stund så tycker jag att Roy kunde fått stanna... om det fanns ekonomi till det.
Det stora problemet förra säsongen som jag ser det var utan konkurrens att Manner inte kunde ändra en taktik o spelsätt när det visade sig att det inte funkade.
Med våran historik av sparkade tränare genom åren så kan jag förstå att det inte kändes så lockande att låta Manner gå förrän det var det enda som återstod.

Är allt detta Alcéns fel?

Vad skulle han hitta på efter halva serien när det såg ut som det gjorde?
Oavsett vad ledningen sa så tror jag inte att man hade så stor kassakista.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Vad finns det att diskutera kring resultatet? Degradering måste väl vara bottenbetyg enligt alla betygsskalor och betygskriterier?”

” Att Alcén är kvar handlar väl antagligen om ekonomi. Det är dyrt att sparka folk.”

och

Jan Grismöbel:
” Analysen är att Alcén lyckas skicka Brynäs ner i As för första gången.. det räcker som analys. Å käften å munlädret har alltid varit hans vapen . Å det vapnet funkade hela vägen till AS .”

Kan det ha varit så att JA sagt att ”jag behöver värva flera spelare” och Svedman tror han går mot 7mille minus och svarar att ”du har en summa motsvarande en spetsspelare av rang”.
Vad ska han göra då? Vänta eller ta in två sallinen-spelare? Kicka tre behövliga spelare för att ev kunnat ta in 1-2 senare?
Att Svedman sagt att sagt att det fanns pengar säger ju inte hur mycket Alcen hade att röra sig med?
Så det vi vet är att Alcen hade det delegerade ansvaret över shl-laget. Svedman hade det egentliga övergripande ansvaret.
Det vi vet är att Brynäs fick ihop ett lag men vi har noll insikt i vilka fria händer Alcen hade (att värva utöver budget, kicka spelare och tränare, vilka han ville värva och när) och vi vet inte hur Svedman gått in och ställt ett behov mot ett andra då hans ansvar haft en intressekonflikt som bättre förutsättningar för lagets framgång ställs mot en förlustprognos (som dessutom påvisades vara fel - fast företagsledare ska kunna ge del- och halvårsredovisning till sina aktieägare) Vi vet att Svedman var direkt med och tog beslutet kring Manner tex. Hur mycket styrde han JAs beslut?

Så att totalsåga JA vid fotknölarna men blunda för Svedmans resultat som ytterst ansvarig för verksamhetens samtliga områden och tycka han gör ett bra jobb och bör sitta kvar är framstår som direkt ogenomtänkt.
Så de dåliga resultat i fjol vet vi att Svedman ytterst ansvarade för - och att han var inne pillade operativt själv i JAs beslutsprocess - men vi vet inte vilka förutsättningar han gav JA.
Så sågar man Alcen så bör man med automatik såga Svedman - men inte nödvändigtvis omvänt.

Allt snack om kontinuitet ligger allt annat än i tiden just då allt ska vara mer lean och agilt, utan är snarare ett sätt att inte ta ansvar över tidigare resultat och riskera att personligen fråntas sitt ansvar och få rätt man på rätt plats i rätt tidpunkt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Visst är det så att det är en resultatinriktad bransch. Men på samma sätt som jag tycker att man inte bara ska ha kvar personer för kontinuitetens skull, tycker jag inte heller man ska sparka personer per automatik när resultaten går emot. Utan en grundlig analys behövs oavsett, och i fallet Alcén tycker jag faktiskt det är intressant och relevant att diskutera lite mer djupgående då han är kvar på sin position.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Frågan är väl isf om en random hobbytyckare härinne med munläder är rätt person att bedöma Alcens resultat?
Man blir ju dessutom lite fundersam när en av dom byter åsikt efter 30min.
Att ena sekunden vara VÄLDIGT kluven till Silfverberg och en halvtimme senare mkt gärna vill se honom komma hem, låter ju väldigt seriöst och kunnigt…
Kommentera