Brynäs IF

713507 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2552828

Sv: A propósito de nada
Makita: Allt är inte pengar heller. DIF lade 10 miljoner mer än både oss och Löven på spelare.
Jag vet att ni har några spelare som är ruskigt bra som följer med ner, men de är också dyra. Tar man DIF så skulle de kunnat få en mer slagkraftig trupp utan dyra spelare som Brodin, Rensfeldt och Norman exempelvis. De gick nog ned i lön, men jag tror att de fick rätt lite "bang for the buck där". Ni kan hoppas att de spelare som följer med i Rödin, Scott och Larsson osv är mer som Klasen och Krüger. Klasen lär ha kostat kopiöst och med så många matcher missade lär hans prestation/krona vara rätt lågt, men likt Krüger var han ändå högsta allsvensk klass när han spelade.

Jag tror att alla inom Brynäs kommer behöva komma till insikten att ni är ett allsvenskt lag med en allsvensk kostym. Inte ett SHL-lag på tillfälligt besök. Om alla gjort det vet jag inte, men jag hoppas ni slimmat på kansliet och bland betalda funktionärer osv.

Det går absolut att vända på skutan och komma upp i samma budget eller något mer än både DIF och Löven. Det finns förutsättningar. Det gäller bara att få max ur varje krona också. Hitta de billigare spelarna som kanske tillför mindre än stjärnorna, men som frigör pengar för att ha en bredd. Det kanske känns jättejobbigt nu att tänka sig att behöva klara sig på en lägre lönebudget nästa år (om ni inte går upp), men blir ni kvar några år och har en bra sportchef kommer ni se att det inte alls är omöjligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K: Det är just de sakerna du påpekar som jag ställer mig frågande till om Brynäs blir kvar i Allsvenskan.Att hitta billiga bra spelare har inte varit Brynäs paradgren.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: ..en bra sportchef, ja det var ju det också 😳
Kommentera