Brynäs IF

715265 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2583834

Sv: A propósito de nada
Stenis: "Jag anser att alla ska behandlas på samma sätt för samma svagheter och misstag oavsett ålder lön eller erfarenhet."

Lindbäck har 87,27% i räddningsprocent hittills och Clara 90,00%. Visst finns det andra bedömningskriterier - men för mig väger räddningsprocenten tungt. Lindbäck hade länge liknande siffror förra säsongen men ryckte upp sig något i slutet av serien. Kom dock aldrig upp över 90% och det är, enligt min mening, för dåligt för en förstamålvakt. Lindbäck vinner nästan aldrig "målvaktsmatchen" - motståndarmålvakten är nästan alltid bättre.

Minns jag rätt hade Samuel Ersson över 95% i kvalserien 21 när Brynäs hängde kvar. ...Och då var det ändå virrigt på allvar i försvaret.

Brynäs målvakter räcker säkert till för att säkra en slutspelsplats i hockeyallsvenskan - men när det "drar ihop sig" måste nog en matchvinnarmålvakt in.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: 91.07 i grundserien och 94.93 i kvalserien för Ersson. GAA på 2.96 i grundserien respektive 1.30 i kvalserien. Kvalserien var ju bara 5 matcher så känns viktigt att kolla mer över hela säsongen tycker jag även om jag absolut inte säger emot att han var grym i kvalet.

Bra statistik på Ersson men det intressanta är ju att Lindbäck än så länge har lägre GAA i grundserien (2.76) trots sina mycket sämre 87.27 i räddningsprocent. Måste väl betyda att vi helt enkelt släpper till färre skott men släpper in högre procent av dem. Borde betyda att om vi får upp procenten upp emot 91% (med eller utan nuvarande målvakter) så ser det väldigt bra ut.

Clara har bättre räddningsprocent (90%) men sämre GAA på 3 blankt. 2 respektive 5 matchstarter så inte ingen direkt jämförelse mer än så. Med Lindbäck släpper vi till 22 skott per match och med Clara 30 skott per match (åter igen, väldigt lite data men ska bli intressant att se om det mönstret håller i sig).
Kommentera