Brynäs IF

713903 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2594806

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: För att balansera upp diskussionen kring istider med lite fakta.

Om man kollar på spelarnas istider mot Mora, så kan man exempelvis dra följande slutsatser:

- Brynäs juniorkedja var den kedja, båda lagen inräknade, som spelade klart minst i matchen. De spelade flera minuter mindre än de Moraforwards som spelade minst.

- De kedjespelare som spelade mest i matchen, båda inräknade var Johan Larsson, Tyler Vesel, Jack Kopacka och Miks Indrasis. Alla 4 spelade mer än den Morakedjespelare som fick mest istid.

- Det var precis likadant i Almtuna-matchen. Brynäs toppspelare spelade mer än Almtunas toppspelare och deras fjärdekedja spelade mer än Brynäs fjärdekedja.

- I motsats till vad en del här inne verkar tro rullar motståndarna på 4 kedjor i betydligt större utsträckning än Brynäs gör. Mot exempelvis Almtuna sattes fjärdekedjan "varannat" av deras byten när Brynäs gick för att vinna i tredje perioden. Så har Gällstedt coachat i många matcher, förmodligen varenda jämn match.

- Diskussionen om istiden på Johanesson är en helt annan diskussion. Där handlar det ju mer om att man har gett honom istid före Lindstein och Larsen i vissa matcher, och inte om att man rullar runt på många spelare. Det är en konkurrenssituation där Gällstedt uppenbarligen, åtminstone i vissa matcher, har en syn som många supportrar inte delar.

- Sammantaget ska Brynäs inte ha beröm för att man rullar runt och fördelar istiden i hög utsträckning av den enkla anledningen att det helt enkelt inte stämmer. Tvärtom går man hårdare på toppspelarna än konkurrenterna.

- Det hade varit att föredra att fördela istiden lite annorlunda för att inte slita på toppspelarna, men samtidigt är detta antagligen en indikation på att bredden är för dålig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja där ser man. Hoppas då istället att det blir avlastning för toppkedjorna när Ölund och Scott är tillbaka. Det borde det bli.

Däremot kan man låta toppbackarna, som Benn och Bertilsson, spela mycket. Minst 25 min ska åtminstone Benn ha. Han är redan HA:s bäste back.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

anfall sägs ibland vara bästa försvar.
med dåliga målvakter, så är det lugnast att lägga spelet i motståndarnas försvarszon. Bäst lämpade för uppgiften blir de du nämnt.
vi kan inte ha en målvakt som lever på gamla meriter ihop med en utan meriter
Kommentera