Brynäs IF

715729 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2594814

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja där ser man. Hoppas då istället att det blir avlastning för toppkedjorna när Ölund och Scott är tillbaka. Det borde det bli.

Däremot kan man låta toppbackarna, som Benn och Bertilsson, spela mycket. Minst 25 min ska åtminstone Benn ha. Han är redan HA:s bäste back.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Backsidan är egentligen inget problem. Brynäs har åtta backar som kan spela och tillräckligt många etablerade för att kunna hantera 1-2 skador. Johanesson håller visserligen inte i egen zon, men att han spelar ganska mycket beror ju mer på Gällstedts coachning än brist på alternativ.

Den som jag tycker är lite underskattad på sina håll är Cukste. Tycker han gör ett gediget jobb och är en bra defensiv trea bakom Benn och Bertilsson. Den enda kritiken man kan ha mot backsidan är att Kinnvall (rättelse) är den enda rightaren, men eftersom man har Vesel, Kelleher och Scott som alla är tilltänkta PP-spelare behöver det inte vara ett stort problem.

Om man tänker på de defensiva backarna mot ifjol så har Benn ersatt Friman och Cukste ersatt Niemelä. Det är stora förbättringar. Däremot hade Samuel Johannesson och Sklenicka helt andra offensiva uppsidor än Billins, dagens Johannesson etc. Men eftersom man har mycket spets i kedjeväg borde man inte behöva mer offensiv spets från backarna än man har nu, viktigare att ha fysiken, särskilt i ett slutspel.
Kommentera