Brynäs IF

713253 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2594990

Sv: A propósito de nada
Gavve: Rent objektivt. Djurgården var 1 match från SHL-avancemang förra säsongen, trots att skadehelvete stora delar under säsongen. Om jag minns rätt var deras suveräna förstamålvakt och 3 ordinarie backar skadade hela finalspelet. Jag har aldrig hört talas om ett hockeylag som har vunnit ett slutspel under de omständigheterna. Brynäs senaste guldlag hade ju exempelvis inte haft en chans mot sina finalmotståndare om man haft en likadan skadebild.

Till den här säsongen tappade de 6 miljoner i fallskärm, 4 fantastiska talanger och har dyra ganska många veteraner som definitivt kostar mer än de smakar i det här skedet av deras karriäret.

Det är inte så konstigt att Djurgården har ett mellanår.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Förringa inte MoDo Peja! Sedan har väl Djurgården haft 'mellanår' så det räcker. Nedåtgående trend ett flertal år i rad ska man inte ta för lätt på.

Stort fokus på trötta spelare med bäst före datum som utgick nån gång
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Brynäs senaste guldlag hade ju exempelvis inte haft en chans mot sina finalmotståndare om man haft en likadan skadebild.”

2012 hade Brynäs Lasse Jonsson, Sebastian Lauritzen samt Andreas Dackell indisponibla i slutspelet. Ingen önskvärd skadelista det heller… Dessutom skadades vår förstemålvakt kort in i slutspelet och ersattes av en dittills oprövad i sammanhanget…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Det är inte konstigt om Djurgården har ett mellanår.

Men Djurgården har inte startat säsongen som de hade ett mellanår. De har startat säsongen katastrofalt dåligt. De lever i en verklighet där de spelar vidare i allsvenskan på målskillnad. De är en poäng från att vara jumbo i serien.

Det vänder säkert. De tar sig säkert till slutspel till slut. Men de kommer inte kunna utmana om en bra placering inför slutspelet. Det tåget har redan gått, och Djurgården blev inte bara kvar på perrongen… de fick inte ens på sig skorna hemma i hallen.

Det är katastrof för ett lag med Djurgårdens förutsättningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Finns väl stor risk att det kommer se likadant ut för Brynäs nästa år om man inte går upp.
Kommentera