Brynäs IF

715736 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2595312

Sv: A propósito de nada
Peja: Brynäs vill kontrollera pucken och inte dras in i ett spel där man byter chanser med motståndarna. Problemet är att motståndarna oftast hinner samla sig och ha fem spelare med hemåt. I samtliga matcher lämnar motståndarna mer än gärna över initiativet till Brynäs och backar hem med fem spelare. Jag tycker det var extra tydligt i matcherna mot Almtuna och Mora att motståndarna anpassat spelet efter hur andra lyckosamt stängt ner Brynäs där man låter Brynäs ha offensiv zontid på utsidan men står med fem man i en box och vinner kamperna i boxen. När de sedan vinner puck vänder de blixtsnabbt mot Brynäs lite trögare backar. Jag tycker återigen att Brynäs har svårt att vinna insidan i offensiv zon, något som Gällstedt identifierade tidigt. Ska forwardssidan kompletteras är det med en spelare med styrka i spelet framför mål som ska prioriteras.
Jag tycker även att Brynäs lite väl ofta blir fast i egenzon under ganska långa perioder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Motståndarnas kontringar tror jag att man kan få bort ganska effektivt genom att ta bättre beslut i anfallszon. Det har varit ganska tydligt att juniorkedjan får mest kontringar emot sig, oftast på grund av att de chansar med sidledspassar i offensiv zon när alla 3 är på väg fram i fart. Många stör sig på att typ Kelleher "snurrar" och inte alltid spelar pucken snabbt, men hans avvägningar är klart bättre än juniorernas, och det ska de väl vara också.

Det som förvånade mig lite mot AIS var att de uppenbarligen hade scoutat Brynäs uppspelsfas och överbelastade på vissa ytor, och att Brynäs inte hade något enkelt motmedel. När exempelvis Kopacka kom med fart och försökte transportera puck genom mittzon blev han ofta tagen av 3 AIS-spelare. Tror man hade kunna löst det effektivare om man kommit med alla 5 i anfallsvågen och kört med droppar, som man ofta gjorde under Leffe Boork.
Kommentera