Brynäs IF

713917 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2595316

Sv: A propósito de nada
Zzz: Motståndarnas kontringar tror jag att man kan få bort ganska effektivt genom att ta bättre beslut i anfallszon. Det har varit ganska tydligt att juniorkedjan får mest kontringar emot sig, oftast på grund av att de chansar med sidledspassar i offensiv zon när alla 3 är på väg fram i fart. Många stör sig på att typ Kelleher "snurrar" och inte alltid spelar pucken snabbt, men hans avvägningar är klart bättre än juniorernas, och det ska de väl vara också.

Det som förvånade mig lite mot AIS var att de uppenbarligen hade scoutat Brynäs uppspelsfas och överbelastade på vissa ytor, och att Brynäs inte hade något enkelt motmedel. När exempelvis Kopacka kom med fart och försökte transportera puck genom mittzon blev han ofta tagen av 3 AIS-spelare. Tror man hade kunna löst det effektivare om man kommit med alla 5 i anfallsvågen och kört med droppar, som man ofta gjorde under Leffe Boork.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Klart man kan ta bättre beslut och vara noggrannare i anfallszon. Men om problemet är att man spelar mycket utsida och har svårt att hitta lösningar för att ta sig in i boxen så kommer det förr eller senare ett försök även om det inte är det mest väl avvägda. Sen är ju frågan om Brynäs anfallsuppsättning är optimal för att vinna kriget i boxen om det är så här det kommer se ut framöver. Jag tänker på matchen mot Björklöven när man fick transportera puck på utsidan och sen ta avslut långt från mål utan att det fanns någon som skymmer målvakten. Även om Voutilainen gjorde en riktigt bra match så var det nog inte den svåraste matchen han haft.. Det märks hursom att Ölund och Scott saknas.

Att juniorerna gör mest misstag är helt naturligt och så kommer det fortsätta vara. Men det gäller att slipa bort de enklaste misstagen. De senaste matcherna har de på grund av omställningar blivit fast länge i defensiv zon och där vill vi helst inte ha dom..

Det ingår till viss del Kelleher spel att ta risk för att skapa ytor i anfallszon. Jag tror hans pucktapp är inräknade i den totala Kelleher kalkylen. Jag hade ingen uppfattning om honom innan han kom till Brynäs men är riktigt nöjd med den värvningen, han får dock gärna sluta ta onödiga utvisningar i anfallszon.
Kommentera