Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2595324

Sv: A propósito de nada
Peja: Klart man kan ta bättre beslut och vara noggrannare i anfallszon. Men om problemet är att man spelar mycket utsida och har svårt att hitta lösningar för att ta sig in i boxen så kommer det förr eller senare ett försök även om det inte är det mest väl avvägda. Sen är ju frågan om Brynäs anfallsuppsättning är optimal för att vinna kriget i boxen om det är så här det kommer se ut framöver. Jag tänker på matchen mot Björklöven när man fick transportera puck på utsidan och sen ta avslut långt från mål utan att det fanns någon som skymmer målvakten. Även om Voutilainen gjorde en riktigt bra match så var det nog inte den svåraste matchen han haft.. Det märks hursom att Ölund och Scott saknas.

Att juniorerna gör mest misstag är helt naturligt och så kommer det fortsätta vara. Men det gäller att slipa bort de enklaste misstagen. De senaste matcherna har de på grund av omställningar blivit fast länge i defensiv zon och där vill vi helst inte ha dom..

Det ingår till viss del Kelleher spel att ta risk för att skapa ytor i anfallszon. Jag tror hans pucktapp är inräknade i den totala Kelleher kalkylen. Jag hade ingen uppfattning om honom innan han kom till Brynäs men är riktigt nöjd med den värvningen, han får dock gärna sluta ta onödiga utvisningar i anfallszon.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zzz: Alltså, har man sett Brynäs spela så kan man bara konstatera en sak. Det finns ingen som helst tanken bakom det som görs på isen. Spelidé noll, struktur noll, försvarsspelet är fortfarande under isen, vi släpper in 6 mål mot Mora (?) som vi normalt ska köra över. Gällstedt har match efter match gnällt och klagat och sagt att han är missnöjd. Vi vinner ändå många matcher vilket är väldigt positivt med tanken på det spelet vi visar. Spelet behöver byggas från försvaret och framåt, är vi täta bakåt vinner vi alla matcher så herr Gällstedt har en del att uträtta med tanken på att det är han som ansvarar dels för försvarsspelet men även det hela laget presterar på isen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz: Alltså, jag tycker att Kelleher gör det riktigt bra. Han tar risker, men han gör väldigt bra riskbedömningar. Hans pucktapp leder sällan till kontringar för motståndarna. Samtidigt är Vesel också en väldigt smart spelare som täcker upp för Kelleher och Rödin i defensiven när det behövs.

Av de etablerade spelarna är Indasis den mest flest pucktapp på farliga ställen. Rödin brukar av tradtion ligga högt upp på den mindre åtråvärda listan, men nu toppar nog Indrasis med en viss marginal. Han har en tendens att försöka slå kyliga sidledspassningar från kanterna i egen zon, vilket motståndarna har läst sönder nu.

När det gäller Löven så tror jag att Brynäs kan mala ner dom om man skaffar sig bättre bredd i forwardsväg. Brynäs spelade nästan med 3 kedjor i den matchen och då var en av dessa tre väldigt svag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zzz:
Disciplineringskravet ökar med varje runda i slutspelet. Det gäller att slipa bort onödigheterna under de 52 grundomgångarna.
Kommentera