Brynäs IF

713436 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2598438

Sv: A propósito de nada
I en gren är juniorkedjan bäst i laget. De har bäst pucktempo av alla kedjor. De har i regel väldigt kort puckkontakt, passar eller droppar pucken och skapar på det viset väldigt bra tryck i offensiv zon. Förr eller senare tappar motståndarna markering på en spelare och bra läge uppstår.
Jag skulle önska att vår förstalina lär sig lite av dem. Främst då Kelleher som förvisso är väldigt skicklig men är lite för puckkär. Med några snabba pass så uppstår till slut det där läget med lite fri is som både Kelleher och Rödin är så skickliga att utnyttja. Tycker att kedjan var bättre på detta i början av serien när de och framförallt Rödin öste in mål.
Det är också ju också ganska uppenbart att det är när Brynäs ökar pucktempot som skillnaden i kvalitet kommer fram.
Jag skulle summera det så här:
- sluta kladda med pucken!
- Åk aldrig med pucken dit en lagkamrat redan står
- snabba pass!
- gör dig spelbar
- får du isyta ta den!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: "I en gren är juniorkedjan bäst i laget. De har bäst pucktempo av alla kedjor. De har i regel väldigt kort puckkontakt, passar eller droppar pucken och skapar på det viset väldigt bra tryck i offensiv zon."

Ja, och nog är väl juniorkedjan bättre än tredjekedjan? Det är min bestämda känsla. Tredjekedjan har ganska lätt för att köra fast i egen zon.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Kloka tankar! Undra om man skulle prova byta plats på Vesel & Larsson.. första kedjan är bra så synd att splittra den, men andra kedjan har inte levererat i 5-5. Kopacka & Vesel kanske skulle synka bra. Medan Larsson gör grovjobb i första kedjan och hjälper Rödin & Kelleher till avslut. Bara en tanke..
Kommentera