Brynäs IF

715238 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2602689

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Ja, förutom målen som han släppte in och som han inte kan lastas mkt för, så räddade han oss också många gånger i farliga lägen som mkt väl kunde ha resulterat i baklängesmål.”

Visst sprattlar Limpan till i perioder med fina räddningar. Det stora problemet är att han alltid minst har en riktig tavla per match. Det är så tydligt att utespelarna inte litar på Limpan, om du inte ser det så byt glasögon farbror…

Brynäs har som uttalat mål att gå upp direkt, med spelarbudgeten man har så ska man vara absolut topplag i ligan. Ska man då vara 1:a målvakt i Brynäs så ska man vara en toppmålvakt i ligan. Där är inte Limpan, och har inte varit, varken denna säsong eller den förra.

En toppmålvakt ger alltid laget chansen att vinna matchen. En toppmålvakt flera ”expected goals”. En toppmålvakt drar på sig rånarluvan ibland och vinner matchen åt laget. Tänk Voutalainen mot oss senast. Limpan har tyvärr inte varit i närheten av den nivån sedan han kom tillbaka till Brynäs.

Klart att Alcén och Gällstedt säger att dom är nöjda med målvakterna utåt, dom kan inte säga något annat. Men om inte Alcén redan nu dammsuger marknaden efter en duglig 1:a målvakt så är det banne mig tjänstefel. Eller så får Brynäs byta ambition utåt och säga typ: ”Målet med säsongen är att etablera oss som ett vinnande lag i HA”…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ärligt talat brukar utespelarna föredra målvakter som tar allt de borde ta, men som kanske inte gör så många omöjliga räddningar. Lindbäck tillhör kategorin man inte vill ha. Visst, ibland gör han grymma räddningar, men det är sjukt många tavlor från hans sida.

Det skapar en enorm osäkerhet för försvarsspelet. Istället för att låta Lindbäck ta skytten så börjar man ofta överarbeta situationer, som avgörande målet igår där fokus borde varit på att inte tillåta en passning Backen försöker istället hjälp Lindbäck extra mycket genom att förhindra skott samtidigt som han förhindrar passningen, vilket gick sådär. Med en annan målvakt hade han nog fokuserat mer på att inte tillåta passningen och helt släppt skytten.
Kommentera