Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2602676

Sv: A propósito de nada
bradberry: "Så fort en puck nuddar en spelare så är det skäl för att skottet är otagbart i din värld."

Inte alls. I det här fallet (som diskuteras) och när en puck enligt skytten själv touchar någon innan den går i mål så är det i MIN värld iaf ett fullgott skäl till att ifrågasätta det tvärsäkra påståendet att målvakten isf har gjort en "tavla".
Att du mao sitter hemma i soffan och med både säkerhet och per automatik kan påstå att touchen inte påverkat Limpans möjlighet att rädda och att det måste vara en tavla, är väl det enda skrattretande och otroliga i sammanhanget...

"ALLA här inne ser att Limpan underpresterar."

Tja, det är väl det som är den stora frågan: är det HAN som underpresterar eller är han inte bättre än så här?
Eller är det utespelarna, både individuellt och tillsammans, som underpresterar och fortfarande inte har hittat rätt när det gäller hur man vill spela som lag och som till stor del gör målvakterna dåligare än vad dom egentligen är?
Den som tycker att Lindbäcks prestationer så här långt har varit huvudproblemet och den enda anledningen till av vi förlorat när han stått i kassen, får väl tycka det.
Själv tycker jag bara att det isf är en pinsamt skrattretande och ihålig analys, om man samtidigt anser sig vara en någorlunda kunnig, engagerad och insatt sofftyckare.

"Då menar du att han alltså räddade oss i gårdagens match"

Ja, förutom målen som han släppte in och som han inte kan lastas mkt för, så räddade han oss också många gånger i farliga lägen som mkt väl kunde ha resulterat i baklängesmål.
Du vet, såna saker som enögda Limpanhatare naturligtvis i sin enögdhet varken ser eller vill påtala.
Det som i huvudsak räddade oss igår var spelarnas höga moral och vilja ända in i det sista, Indrasis effektivitet och att AIK blev stirriga i slutminuterna.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag har försökt att hålla Limpan högt länge. Men tyvärr går det inte längre.

Limpan räddar inte laget igår. Han gör det som målvakter ska göra.
Ta det man ska, och helst ska man ta lite till. Varje match. Hur ofta tar AL lite till? Kontra han släpper 1-2 mål i baken, som han "ska" ha.

En målvakts första prioritet är att stoppa puckar. Man får inga applåder för att man räddar det man ska. Man får dom för det man inte ska ta.
Däremot om man tappar puckar som målvakter "ska" ta i nästan varje match. Då är man en dålig målvakt.
Tyvärr så håller inte AL för denna nivån, åtminstone inte nu.

Det måste du se.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Ja, förutom målen som han släppte in och som han inte kan lastas mkt för, så räddade han oss också många gånger i farliga lägen som mkt väl kunde ha resulterat i baklängesmål.”

Visst sprattlar Limpan till i perioder med fina räddningar. Det stora problemet är att han alltid minst har en riktig tavla per match. Det är så tydligt att utespelarna inte litar på Limpan, om du inte ser det så byt glasögon farbror…

Brynäs har som uttalat mål att gå upp direkt, med spelarbudgeten man har så ska man vara absolut topplag i ligan. Ska man då vara 1:a målvakt i Brynäs så ska man vara en toppmålvakt i ligan. Där är inte Limpan, och har inte varit, varken denna säsong eller den förra.

En toppmålvakt ger alltid laget chansen att vinna matchen. En toppmålvakt flera ”expected goals”. En toppmålvakt drar på sig rånarluvan ibland och vinner matchen åt laget. Tänk Voutalainen mot oss senast. Limpan har tyvärr inte varit i närheten av den nivån sedan han kom tillbaka till Brynäs.

Klart att Alcén och Gällstedt säger att dom är nöjda med målvakterna utåt, dom kan inte säga något annat. Men om inte Alcén redan nu dammsuger marknaden efter en duglig 1:a målvakt så är det banne mig tjänstefel. Eller så får Brynäs byta ambition utåt och säga typ: ”Målet med säsongen är att etablera oss som ett vinnande lag i HA”…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Men herregud Herr Bagdad Bob. Får man föreslå specsavers. Ta med dig Limpan
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge:
Lindbäck är på väg utför i sin karriär och kurvan är extremt brant, det visade han förra säsong med en mängd rena tavlor vilket han har fortsatt med även denna säsongen.

Du säger att han räddar Brynäs många gånger när det kunde blivit mål. Ja det är ju hans uppgift som målvakt att faktiskt rädda puckar.

Visst att Lindbäck sprattlar till ibland och lyckas spela bra i enstaka matcher men det gör i princip alla målvakter någon gång under sin karriär men hans ständiga misstag och svaga räddningssiffror säger att han numera är en riktigt dålig målvakt som inte längre skall vara målvakt i Brynäs
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kollade över vilka målvakter i SHL som kan bli lediga och egentligen känns det endast som att Rautio, Dichow och Brattström är på marknaden. Juel har börjat sådär i Timrå, men sannolikheten att han skulle ner i HA är väldigt låg.
Kommentera