Brynäs IF

713931 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2603873

Sv: A propósito de nada
Vesslan: Jag tror så här.

Inför säsongen hade Brynäs en bra och ganska enkel plan. Det var att Lindbäck skulle köra som uttalad förstakeeper och Clara uttalad tvåa. Man tog in Clara som ett budgetalternativ, men alltid med avsikten att värva en till etablerad målvakt efter jul. Det var smart av ekonomiska skäl, men också ett sätt att kunna matcha Lindbäck hårdare än om man haft två etablerade målvakter hela säsongen.

Den nya etablerade målvakten skulle göra att man går in i slutspelet med två klassmålvakter (den nya och Lindbäck). De senaste åren har flera målvakter blivit skadade i det allsvenska slutspelet, så att gå in i slutspelet med en etablerad målvakt var inget alternativ. Det vore en allt för stor chansning.

Med den nya målvakten på plats skulle man kunna skicka tillbaka Clara till Färjestad. Där skulle han avsluta säsongen som förstamålvakt i deras J20-lag och som trea i deras A-lag, men också som registrerad trea i Brynäs som man därmed skulle få ta in i slutspelet vid skador.

I det scenariot kommer Färjestad ha en trea som spelat i ett allsvenskt topplag under säsongen och Brynäs får en trea som redan är inspelt i laget. För Clara vore det bättre att spela J20-slutspel än nöta A-lagsbänk oavsett division. Samtidigt vore det lite riskabelt för Brynäs eftersom Färjestad kan gå långt i slutspelet.

Det som har hänt ca 20 matcher in i säsongen är att Clara har fixat rollen som andrakeeper på ett acceptabelt sätt, medan Lindbäck inte har klarat av rollen som förstakeeper.

Därför tror jag att Clara blir den som lämnar om/när en ny keeper kommer in. Och i ett slutspel tror jag definitivt att man hellre går med Lindbäck än en så orutinerad målvakt som Clara. Visst är Clara duktig för sin ålder, men han är ingen Markström.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Frågan är ju hur Lindbäck tar det om Brynäs återigen tar in en ny tänkt etta istället för honom. Han borde ju bara tugga i sig det eftersom han inte levererat, men så enkelt är det inte. Kanske är den bästa lösningen trots allt att i så fall släppa Lindbäck.

Men vart hittar man en ny målvakt nu?
Kommentera