Brynäs IF

714035 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2607846

Sv: A propósito de nada
Peja: Brynäs bästa matcher har varit mot Löven. De sämsta prestationerna har vi sett mot de sämre lagen. Vi har otroligt svårt att föra spelet mot sämre lag, så var det i SHL också. Jag tror att Brynäs sliter med att lära sig vad det betyder att vara ett topplag i den serie man spelar i. Man har också svårt att anpassa sig till spelsättet i HA med mycket energi, lite systemtänk, "alla framåt, alla hem"-strategin man ser i den här serien.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jompe: Björklöven är väl det enda lag som försökt spela på samma villkor. Lär dom knappat göra nästa gång. Inte bra att tom seriens bottenlag hittat nyckeln till att kortsluta Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Saxat från GD idag:

"Varför blir det så här? Varför kan ni inte luckra upp motståndare som ni ska vinna mot?

– Ja, du. Vi får fråga Östersund här varför de backar hem. Nej, men det är klart att vi gör saker som inte är bra. Vi skjuter så det smäller i plexiglaset och det är ju dom ganska nöjda med när vi sätter skotten där.

Men att det är sån skillnad på bara ett par dagar jämfört med spelet mot Björklöven, hur kan det vara så?

– Jo, men där uppe har du två lag som vill spela."

Ganska enkel och begriplig förklaring för den som inte redan visste svaret.
Lindbäck får väl jobba lite mer på att inte sätta skotten i plexit eller i magen på motståndarmålvakterna...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jompe: Du har rätt om det spelmässiga, men jag tycker ändå att special teams och målvakterna har varit väldigt avgörande i de jämna matcherna som Brynäs har förlorat. Igår var det också huvudorsakerna till att Östersund nästan åkte hem med 3 poäng.

Östersund var mycket effektivare i sitt powerplay och hade en målvakt som gjorde flera kvalificerade räddningar. Brynäs var totalt överlägsna i 5mot5, men var inte bra i powerplay och även om Lindbäck inte gjorde någon tavla tror jag inte att han gjorde en enda svår räddning på hela matchen. Hur många mål hade Brynäs gjort på sina egna målvakter om man skapat motstvarande chanser som man gjorde på Östersunds igår? Jag skulle gissa på 5-7 mål sett till statistiken.

Just att motståndarna är hypereffektiva är en tydlig tendens i match efter match. Även när man började tappa poäng (borta mot Västerås) var det ju egentligen inte tal om någon anstormning från deras sida som vände matchen, utan snarare att de var effektiva i powerplay och att Brynäs målvakt räddade nada.

Västerås näst bästa spelare (Topping) blev tydligen knäskadad igår. Får se om han kan spela mot Brynäs. Komarek, Jacobsson och Bergman har också haft skadeproblem på sistone.
Kommentera