Brynäs IF

714057 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2617941

Sv: A propósito de nada
Huge: återigen...För att få en trygghet o stabilitet i försvarsspelet så måste man ha en mv som är stabil ...Det har inte våra mv varit o tyvärr inte Limpan!!
Detta handlar om psykologi och förtroende kring försvarsspel
För att ta ett tydligt exempel..os finalen mellan sverige o finland..
Sverige leder med 1-0 ...Vi kan backa hem..göra grunderna i försvar. Det som slinker igenom tog Henke o lite till
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Om Brynäs fick in New York Rangers förstekeeper så är det nog rätt givet att försvarsspelet vad gäller insläppta mål skulle bli bättre. Nu är det dock inte så sannolikt och då får vi nog se till att bygga ett försvarsspel som inte baseras på att målvakten tar allt som slinker igenom.
Det är ju givet att en supermålvakt leder till ett bättre försvarsspel lika mycket som att en center i världsklass ger bättre anfallsspel i den kedja han spelar i.
Har man ingen superspelare så får man bygga spelet tillsammans. Förbättra och utveckla anfall och försvar successivt genom att! t ex lära sig varandras styrkor och svagheter. Det är det som är lagidrott.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Återigen, det handlar om ett samspel.
Både Clara och Lindbäck har alltför ofta fått dålig hjälp av ett ostrukturerat och ojämnt uteförsvarsspel.
(Även om en viss vaktmästare härinne med 15 år inom ”hockey” skrattretande nog påstår att vårt försvarsspel har varit problemfritt.,,,)
Dom sista 4-5 matcherna har det börjat se bättre ut och det beror nog mer på att spelarna börjat fatta vad som krävs även i det defensiva jobbet än att Clara vaktat kassen och inte Lindbäck.
Det utesluter ändå inte att Clara överlag känns som en tryggare/lugnare målvakt, nåt som följaktligen även märks mer nu när han får jobba bakom ett bättre uteförsvar.
Fortsätter Clara och utespelarna att hjälpa varandra bättre så får Lindbäck jobba hårt om han har tänkt sig att återta den förstaspade han ev har haft så här långt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: ”För att ta ett tydligt exempel..os finalen mellan sverige o finland..
Sverige leder med 1-0 ...Vi kan backa hem..göra grunderna i försvar. Det som slinker igenom tog Henke o lite till”

Sverige ledde med 3-2 efter Lidas rackarrökare i kryllan på pass av Sudden och Foppa. Sveriges 3 största inblandade i det avgörande målet, kan det bli bättre? Annars håller jag med dig i allt.
Kommentera