Brynäs IF

714045 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2617953

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Återigen, det handlar om ett samspel.
Både Clara och Lindbäck har alltför ofta fått dålig hjälp av ett ostrukturerat och ojämnt uteförsvarsspel.
(Även om en viss vaktmästare härinne med 15 år inom ”hockey” skrattretande nog påstår att vårt försvarsspel har varit problemfritt.,,,)
Dom sista 4-5 matcherna har det börjat se bättre ut och det beror nog mer på att spelarna börjat fatta vad som krävs även i det defensiva jobbet än att Clara vaktat kassen och inte Lindbäck.
Det utesluter ändå inte att Clara överlag känns som en tryggare/lugnare målvakt, nåt som följaktligen även märks mer nu när han får jobba bakom ett bättre uteförsvar.
Fortsätter Clara och utespelarna att hjälpa varandra bättre så får Lindbäck jobba hårt om han har tänkt sig att återta den förstaspade han ev har haft så här långt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: "Även om en viss vaktmästare härinne med 15 år inom ”hockey” skrattretande nog påstår att vårt försvarsspel har varit problemfritt.,,,)"

Nu är jag inte verksam vare sig som vaktmästare eller rolbaförare, 2 st yrkesuppgifter som en fd busschaffis uppenbarligen ser ned på efter som du omnämner dessa jobb så nedsättande.

Mycket konstig hållning för övrigt att klanka ned på kunniga yrkesmän. Vet inte alltid dom bäst enligt dig? Ditt ständiga slagträ är ju att kunnigt yrkesfolk vet bättre än oss härinne?

Ändå vet du bättre än både domare och journalister, samt tydligen också vaktmästare och rolbaförare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Wall of bullshit”…

Så du menar, på fullt allvar, att alla rena tavlor som Lindbäck gjort både den här säsongen och förra beror på dåligt försvarsspel?…

Det är ju tydligt, som StefanR63 säger att du aldrig någonsin kan ha spelat i en lagsport med en målvakt längst bak. De puckar som Limpan kastat in är demoraliserande för hela laget. Plötsligt litar inte backarna på målvakten och börjar antingen överbearbeta situationerna (och därmed ofta skymma sin egen målvakt) eller bli passiva.

Du kan inte vara så naiv att du påstår att nu när Clara höjt sig så beror det på ett bättre försvarsspel av hela laget?.. Det är precis tvärtom, laget märker att Clara tar det han ska ta och kan spela ett annat spel.

Jag känner inte Lindbäck men han verkar vara en trevlig kille som jag önskar allt gott. Men hans tid som elitmålvakt är definitivt över och han ska inte längre ta upp en plats i mitt älskade Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Ja du har rätt Huge.. Samspel...synka ihop...lita på...att alla vet vad man ska göra def o off...
Men vad du inte tar till dig ÄR...när mv..inte gör det de ska...så blir hela försvarskedjan lidande och man litar inte på sin mv...så endera så överjobbar backar o fw...eller så blir man för passiva.
Det var samma visa förra året o likaså i år
Hade det varit en FW som gör fel...ett antal ggr så hade han fått vila o lära sig gameplan men när det gäller en mv så blir de felen väldigt synliga för alla.. Otacksamt Ja.. men de vet spelets regler...
Limpan räcker tyvärr inte till..O nu med en stabil Clara så vet alla sina roller o det blir mer stabilt!!
Tyvärr kommer den dagen för alla när man passerat bäst före ...Limpan är ändå en hjälte i mina ögon..
Likt Stenmark...inte kul när han blev 21 i slalom o inte räckte till.. men likväl en hjälte...
Kommentera