Brynäs IF

714967 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2617982

Sv: A propósito de nada
Huge: ”Wall of bullshit”…

Så du menar, på fullt allvar, att alla rena tavlor som Lindbäck gjort både den här säsongen och förra beror på dåligt försvarsspel?…

Det är ju tydligt, som StefanR63 säger att du aldrig någonsin kan ha spelat i en lagsport med en målvakt längst bak. De puckar som Limpan kastat in är demoraliserande för hela laget. Plötsligt litar inte backarna på målvakten och börjar antingen överbearbeta situationerna (och därmed ofta skymma sin egen målvakt) eller bli passiva.

Du kan inte vara så naiv att du påstår att nu när Clara höjt sig så beror det på ett bättre försvarsspel av hela laget?.. Det är precis tvärtom, laget märker att Clara tar det han ska ta och kan spela ett annat spel.

Jag känner inte Lindbäck men han verkar vara en trevlig kille som jag önskar allt gott. Men hans tid som elitmålvakt är definitivt över och han ska inte längre ta upp en plats i mitt älskade Brynäs.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: Du kan inte vara så naiv att du på allvar tror att våra utespelares oförmåga att sätta ett stabilare och bättre uteförsvarsspel över hela banan, enbart skulle bero på att Lindbäck har släppt in ett par billiga mål?
Tror du på allvar att det är Lindbäck som är boven i dramat, när utespelarna inte har lyckats genomföra det man tränat på och som Gällstedt vill se: ett bättre spel utan puck så att vi i varje match inte ska behöva lita på att vår bättre offensiv ska vinna matcherna åt oss?

Min poäng är att den negativa inverkan på utespelarnas prestationer som Lindbäcks tavlor har haft, har varit enormt överdriven.
Sen är det självklart så att ett stabilare och säkrare målvaktsspel gör att utespelarna kan tillåta lite mer missar av utespelarna, men i huvudsak är det ändå vårt många gånger huvudlösa försvarsspel/hemjobb som i grunden har förlorat matcher åt oss.
Nu ser det bättre ut och det beror nog mer på att det man tränat och tränar på börjar sätta sig mer och mer, än att det är Clara som står i kassen och inte Lindbäck.
Nu blir det intressant att se ifall Alcen hittar en ny målvakt, som ryktena gör gällande att han jobbar med.
Om det nu stämmer så är det svårt att tolka som nåt annat än att Lindbäck hänger löst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Amen 👃
Kommentera