Brynäs IF

713256 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2617998

Sv: A propósito de nada
Jugge: Du kan inte vara så naiv att du på allvar tror att våra utespelares oförmåga att sätta ett stabilare och bättre uteförsvarsspel över hela banan, enbart skulle bero på att Lindbäck har släppt in ett par billiga mål?
Tror du på allvar att det är Lindbäck som är boven i dramat, när utespelarna inte har lyckats genomföra det man tränat på och som Gällstedt vill se: ett bättre spel utan puck så att vi i varje match inte ska behöva lita på att vår bättre offensiv ska vinna matcherna åt oss?

Min poäng är att den negativa inverkan på utespelarnas prestationer som Lindbäcks tavlor har haft, har varit enormt överdriven.
Sen är det självklart så att ett stabilare och säkrare målvaktsspel gör att utespelarna kan tillåta lite mer missar av utespelarna, men i huvudsak är det ändå vårt många gånger huvudlösa försvarsspel/hemjobb som i grunden har förlorat matcher åt oss.
Nu ser det bättre ut och det beror nog mer på att det man tränat och tränar på börjar sätta sig mer och mer, än att det är Clara som står i kassen och inte Lindbäck.
Nu blir det intressant att se ifall Alcen hittar en ny målvakt, som ryktena gör gällande att han jobbar med.
Om det nu stämmer så är det svårt att tolka som nåt annat än att Lindbäck hänger löst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag vill sticka ut hakan att trots ditt hackande på försvarsspelet så har vi trots allt ett av Allsvenskans bästa försvar.AL ligger långt ner på listan vad gäller räddningsprocenten i Allsvenskan och Clara på plats nio.
Väldigt många av de målvakter med högre räddningsprocenten än våra målvakter har ett betydligt vimsigare försvar än Brynäs vad målvakter har.Ett exempel är Karlskogas målvakt deras försvarsspel är enligt mig sämre än Brynäs men du kanske har en annan åsikt.Därför tycker jag ditt resonemang spricker ganska ordentligt när du skyddar våra målvakter.

Sedan är det den detaljen som gäller AL,kan hålla med om att allt han beskyllts för är inte tavlor men
det är heller inte ett målvaktsspel som kommer ta oss tillbaka till SHL.
Han är långsam i sidoförflyttningar han släpper in mål som de bättre målvakterna i serien tar och han vinner i princip aldrig målvaktsmatchen och matchen åt oss när det är jämnt.
Motståndarnas målvakter har en förmåga att rädda sina försvarare när dessa går bort sig denna förmåga saknar just nu AL och har gjort det sedan återkomsten.

Sedan ljuger statistiken ibland vad gäller räddningsprocenten,ser man till Claras sista fem matcher så borde han ha betydligt högre räddningsprocent än vad som är fallet.
Han har enligt mig spelat bra och tagit det han ska plus lite till och där får man nog faktiskt skylla på försvararna.Men ser man till alla matcher som är spelade så ljuger inte räddningsprocenten utan den stämmer nog väldigt bra speciellt i ALs fall men Claras form just nu är på en högre nivå än vad räddningsprocenten visar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Nu blir det intressant att se ifall Alcen hittar en ny målvakt, som ryktena gör gällande att han jobbar med.
Om det nu stämmer så är det svårt att tolka som nåt annat än att Lindbäck hänger löst."

Ok. Om det nu är som du säger att försvarspelet blivit bättre.
Och det inte beror på annat än att man tränat.
Och det är inte Lindbäcks fel att det blivit mål..

Varför är det Lindbäck som hänger löst?
Är det inte mer naturligt då att man tar bort den yngre, som dessutom inte är vår spelare?
Då är det väl Clara som ska ryka?

Lindbäck kommer ju ändå att "spika" igen när han blir frisk. Och får spela, för han ska väl inte vara tvåa bakom nya?
Han är ju inte direkt orsak till det dåliga försvarspelet som varit.

Fram med popcornen alla nu.
Och glöm inte att vätskebalansera för detta kommer att bli ett långt och invecklat svar på mina frågor😉😉
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "men i huvudsak är det ändå vårt många gånger huvudlösa försvarsspel/hemjobb som i grunden har förlorat matcher åt oss."

Om så är fallet är det ju hål i huvudet att värva en ny målvakt. Vad ska det vara bra för?

Är Alcén totalt ute och cyklar om han kollar efter ny målvakt?
Otroligt dåligt jobbat av tränarteamet att inte lyckas sätta ett försvarsspel efter en halv säsong? Klart underbetyg till dom isf?
Vill du se förändringar i truppen eftersom försvarspel/hemjobb är så huvudlöst? Vilka är det som inte håller måttet enligt dig?
Kommentera