Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2627144

Sv: A propósito de nada
Vesslan: Så är det.
Där min sko klämmer är att om det rör sig om andra saker utöver prestationen på isen (vilket en del tyvärr tyder på), så har jag svårt att se att Lindbäck fortfarande får lön av Brynäs.
Rör det sig om någon typ av kontraktsbrott så är jag tämligen säker på att kontraktet har brutits utan ersättning, men att Brynäs kommunicerar det som ”arbetsbefriad” för att underlätta för samtliga parter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Det krävs rätt mycket för att bryta kontrakt. Titta på Berglund som häktades (han friades senare tror jag?). Inte ens det var en anledning till att bryta kontraktet. Där kom dock Brynäs och Berglund överens om att bryta kontraktet vilket så klart är helt okej och något helt annat. Annat exempel är med Jesper Jensen där frågan om att bryta kontraktet kom från agenten eftersom han då var utanför laget.

Alkoholproblem (nej, säger inte att Lindbäck har det men har jobbat med en som hade det) är t.ex. sjukdomsrelaterat och absolut inte en orsak för att bryta kontrakt/avskeda någon (så länge personen tackar ja till hjälp så klart). Detta regleras i lag och inget man bara kan förhandla bort heller.

Sen gällande "att Brynäs kommunicerar det som ”arbetsbefriad” för att underlätta för samtliga parter".
Tror ni verkligen att spelare och ledning och alla andra i föreningen (som garanterat vet vad som hänt) skulle tycka Brynäs gör rätt som väljer att skydda en spelare som gjort något så allvarligt att man bryter kontraktet? Jag ser inte det som särskilt troligt själv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Kan det inte vara så enkelt att Lindbäck fått veta att Alcén letat ny förstemålvakt och total lessnat ur? "Har du lust att vara kvar så länge tills vi hittat någon bättre" är ju inte supermotiverande att få höra från ledningen..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Kan ha med arbetsgivaransvar att göra.
Kommentera