Brynäs IF

714980 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2643763

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Ska jag nyansera ditt inlägg? Skitsamma, jag försöker i alla fall.

Vårt forum var väldigt positivt ifjol under långa stunder. Vi hade till skillnad från er inte samma favoritskap. Det var Djurgården som var favoriter och "måste" gå upp med suba fallskärmsmiljoner i bagaget. Vi hade två säsonger innan balanserat på gränsen till att få kvala nedåt med tre olika tränare under samma säsong, så att vi kom underifrån gjorde nog att vi hade lägre förväntningar och krav än era supportrar.

Sedan spelade vi om jag får skryta en bättre hockey än er under hösten. Spelet satt ihop bättre defensivt och vi hade dessutom ett lag där tredje- och fjärdekedjan hade tydliga och väl fungerande roller. Där tycker jag att ert försvarsspel över hela banan är klart sämre än vårt och er tredje- och fjärdekedja inte var lika tydliga som våra.
Däremot har ni mycket högre spets i sådana som Kopacka, Rödin osv. Jag tycker också att Clara varit bättre än Gudlevski.

Men, när Woods och Dickinson gick sönder runt jul så höll vi på att tappa vårt 14-poängsförsprång (vi snackar om våra två bästa forward). Då var det verkligen inte guld och gröna skogar i forumet. Gnället dök upp och vi hade minsann bara tur som hade haft vår 16 matcher långa vinst-streak. Vi hade värvat för många nya med Vela, Brickley och Niederbach. Vi hade för dålig moral så i motgång så vek vi ned oss osv. Det fanns snack om missnöje i spelarleden...

Kort sagt så är forumet bara en spegelbild av de senaste insatserna och samhället i stort. Det finns ett gäng som i grunden försöker se allt positivt, en del som alltid kommer vara negativa och en stor hop i mitten som byter sida lite beroende på hur de senaste matcherna sett ut.

Själv försöker jag vara positiv. Det blir inte bättre av att onyanserat gnälla.
Dessutom sitter ni i en positon som de 13 andra lagens supportrar avundas.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
J F K: Om någon undrar över GF och GA-jämförelsen (snitt så klart) mellan Modo förra året och Brynäs detta år så kommer det här (jag var nyfiken). Och NEJ, det är ingen mer jämförelse än så. Inget om vilket lag som är bäst på något osv utan bara GF och GA.

Modo efter 52 matcher:
GF: 3,423076923076923
GA: 2,384615384615385

Brynäs efter 38 matcher:
GF: 3,763157894736842
GA: 2,447368421052632
Kommentera