Brynäs IF

713278 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2643754

Sv: A propósito de nada
Blir så förbannat trött på det här forumet.

Spelar ingen roll om man går in här efter vinst eller förlust. Det är ändå samma jävla gnällkärringar som spyr ut gammalt gnäll på repeat.

Nu har ju Munkas och gänget värvat in Vesslan med som verkar vara en gnällkärring med erfarenhet från de största sammanhangen. Rutinen lyser igenom. Alltid samma gnäll, alltid 100% nyansfritt. En professionell gnällkärring.

Jämför med Modos forum samma tid ifjol. De var också seriesegrare. I forumet vädrades morgonluft. Laget höjdes. Positiv anda. Det bar hela vägen till SHL.

Jag ska göra som Erik Niva; sätta saker i ett större perspektiv:

Men den supporterkulturen vi har hjälper vi inte Brynäs på samma sätt. Det är också därför andra klubbar hånar oss över hur tyst det är på våra matcher. Finns ingen som har tid att sätta tryck, skapa stämning och bua åt felbeslut av domare. För allt som händer är ju Alcens fel. Innan dess var det Sundlövs fel. Till och med när vi spelade final 2017 så var det ett otroligt gnäll på Bengtzen. Glasen är alltid halvtomma.

Sveriges gnälligaste supporterkultur. Sveriges tröttaste hemmapublik. Här låter vi bortafansen ta över villkoren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: 5+ inlägg! Håller med till 100%!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Tror det hänger ihop mycket att vi har varit en väldigt framgångsrik förening...
Brynäs berör...
Se på Man U...t ex...Där är det livat må du tro...

När man hör vissa supportar o läktare runt om..t ex Att de applåderar gång på gång..när en motståndare blir skadad ..o skriker dö domarjävel....o slänger in saker i motståndar båset..så vette fan om jag inte föredrar en tystare publik..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: "Spelar ingen roll om man går in här efter vinst eller förlust. Det är ändå samma jävla gnällkärringar som spyr ut gammalt gnäll på repeat."

Javisst, den viktigaste och kanske svåraste uppgiften Brynäs som förening har idag är att få bukt med den destruktiva supporterkulturen - och för all del, den delvis destruktiva kulturen som funnits inne i själva föreningen. Gå tillbaka och kolla hur ledarna har skiftat i Brynäs så ser ni att olika spelarfalanger under lång tid ägnat sig åt att sparka varandra från poster i föreningen.

Det finns förstås också samlande krafter - som Wille Löfqvist under lång tid var i föreningen. ...Och det finns många samlande krafter även bland supportrarna - och det är här vi måste sluta upp.

Kollar man på Sveriges mest framgångsrika förening i hockey sedan 1980, Färjestad, så bygger man och bygger och bygger. Uppåt och framåt. Kollar man på Brynäs under senare år så river man och river och river. Allt som byggs upp ska rivas. Här måste vi alla arbeta för en förändring.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Åk till arenan istället för att bara häng på sociala medier. Det är en stöttande, positiv och optimistisk ton där, särskilt den här säsongen. Min erfarenhet är att det negativa tugget på nätet drivs av supportrar runtom i landet som i vissa fall aldrig har satt sin fot i Gävle. Sen finns det enstaka Gävlebor som är riktigt negativa, men i alla fall här inne har de stora negativa drivarna alltid suttit i Småland och andra dylika ställen och kastat skit över Brynäs online.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Ska jag nyansera ditt inlägg? Skitsamma, jag försöker i alla fall.

Vårt forum var väldigt positivt ifjol under långa stunder. Vi hade till skillnad från er inte samma favoritskap. Det var Djurgården som var favoriter och "måste" gå upp med suba fallskärmsmiljoner i bagaget. Vi hade två säsonger innan balanserat på gränsen till att få kvala nedåt med tre olika tränare under samma säsong, så att vi kom underifrån gjorde nog att vi hade lägre förväntningar och krav än era supportrar.

Sedan spelade vi om jag får skryta en bättre hockey än er under hösten. Spelet satt ihop bättre defensivt och vi hade dessutom ett lag där tredje- och fjärdekedjan hade tydliga och väl fungerande roller. Där tycker jag att ert försvarsspel över hela banan är klart sämre än vårt och er tredje- och fjärdekedja inte var lika tydliga som våra.
Däremot har ni mycket högre spets i sådana som Kopacka, Rödin osv. Jag tycker också att Clara varit bättre än Gudlevski.

Men, när Woods och Dickinson gick sönder runt jul så höll vi på att tappa vårt 14-poängsförsprång (vi snackar om våra två bästa forward). Då var det verkligen inte guld och gröna skogar i forumet. Gnället dök upp och vi hade minsann bara tur som hade haft vår 16 matcher långa vinst-streak. Vi hade värvat för många nya med Vela, Brickley och Niederbach. Vi hade för dålig moral så i motgång så vek vi ned oss osv. Det fanns snack om missnöje i spelarleden...

Kort sagt så är forumet bara en spegelbild av de senaste insatserna och samhället i stort. Det finns ett gäng som i grunden försöker se allt positivt, en del som alltid kommer vara negativa och en stor hop i mitten som byter sida lite beroende på hur de senaste matcherna sett ut.

Själv försöker jag vara positiv. Det blir inte bättre av att onyanserat gnälla.
Dessutom sitter ni i en positon som de 13 andra lagens supportrar avundas.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Du jämför alltså med Modo som harvat i HA under lång tid. Klart att positiva vibbar luftas. Vi har fortfarande ett haveri i närtid kopplat till Alcén och det ser ut som att samme man är på god väg att skapa ännu ett. Seriesegern betyder inget, det kommer du eventuellt bli oerhört varse om.
Kommentera