Brynäs IF

713929 inlägg · 7953 ämnen

Forum

2701529 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Nu när det vart mycket snack om målvakter så vart jag tvungen att kolla upp gamle godingen Starkbaum.

Jäklar vilka bra stats han hade 144 matcher och 92,6 i procent över fyra säsonger är ju sjukt bra. Kommer själv inte ihåg honom som så dominant men någon annan kanske minns bättre?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Varför inte spana mot t.ex. Tjeckien som verkar vara på g igen med starkare juniorlandslag etc.?
Väcka agent Scerban igen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Knepigare att fynda nordamerikaner nuförtiden när lönerna i AHL är högre. Går inte längre att plocka motsvarande när Sundlöv tog in Scott och Sweatt till hyfsade priser. Nordamerikaner som visat framfötterna i bra europeiska ligor är inte billiga heller.

Tror man ska bortse från nationalitet när man scoutar spelare. Givetvis kommer man att landa i nordamerikaner ändå ganska ofta av den enkla anledningen att det finns jäkligt många nordamerikanska hockeyspelare.

Sättet Brynäs byggde på 23/24 var bra. Stomme med egna spelare, talanger och importer som verkligen tillförde spets.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Svår utmaning att hitta tre nordamerikaner som alla ska vara billiga och göra succé samt rymmas inom budget, låter knepigt. Men ser gärna det hända!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Är det inte ganska tydligt att Campese i själva verket syftade på Västerås bandy när han snackade om alla de där gulden?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Ja precis. Ta det med Campese. Vad har Campeses snack med nuvarande organisation att göra. Han blev ju utbytt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Vilken tes?
Att Alcén skall hitta bra translater som är relativt billiga? Vilket många lag inklusive Brynäs har lyckats med förut.
Att Larsson nödvändigtvis inte behöver spela I en förstalina?

De sakerna har absolut ingenting med SAIK att göra.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Hela din tes bygger ju på att det Skellefteå gör är så enkelt så vem som helst borde kunna göra det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tycker likt Jugge att Källmans arbetsprov i SHL är alldeles för litet för att meritera ett treårskontrakt med, vad som troligtvis är, en hög lön. Därmed inte sagt att det kan bli bra.

Svårt att säga något om Lindbom. Tämligen okänd, men hans stats ser ju inte jättebra ut i ECHL t.ex. där han har spenderat större delen av säsongen.

Jag hoppas mer på en rutinerad räv, en Rautio-typ, som alltid är två plus som man vet vad man får av.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Vad har Skellefteå med saken att göra?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Varför då? Han får väl stå vid sitt ord?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jo, kanske, men är Källgren verkligen SÅ bra att han är flera nivåer bättre och därmed vore en helt solklar etta före typ Voutilainen?

Olof Lindbom måste ju vara ganska kall på marknaden nu, kanske en sån kille som man kommer att gå efter, eller någon av de nämnda allsvenska alternativen.

Tycker också det vore logiskt att ta en ganska billig målvakt som komplement till Källgren, måste ju lasta på rejält på utespelarna. Känns dock viktigt att den andra målvakten inte är ett fullständigt såll.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Själv tycker jag att man ska ta in en klar tvåa, vars enda jobb är att avlasta Källman så han får vila ibland. Att skriva ett treårskontrakt och sedan ta in någon för att tävla om förstaspaden är ju att be om problem känner jag spontant.

Bättre då att låta Källman känna att han får komma in och vänja sig med SHL först, istället för att känna press att prestera direkt så det låser sig totalt. Men jag tror att Källman är solklar etta som kommer backas upp av någon äldre, rutinerad herre, alternativt en Clara-lösning (och Steinbergs bör absolut inte vara ett alternativ på den här nivån).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfverkroken: Nej, det är inte lätt. Jag har en känsla av att man kommer ta någon som konkurrerar med Källgren hyfsat och inte en klar tvåa, men det finns ju en del intressanta namn med olika profiler där ute. Ser att det finns en ung målvakt med väldigt bra stats i Norge men tror inte man vågar gambla på det sättet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Försöker EP-scouta andramålvakter men det är ruggigt svårt alltså. Jag vill gärna ha någon som skulle kunna utmana Källgren men den får ju inte vara för dyr och den bör ändå kunna vara okej med att inledningsvis ses som backup. Det blir ett smalt spann mellan dessa typer av målvakter och de målvakter som helt enkelt känns för dåliga eller för oprövade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, såklart går Voutilainen och Bibeau före, men dom är säkerligen dyrare också. Dessutom tror jag att dom är mindre sugna på att spela andrafiol till Källgren, speciellt Voutilainen som är van etta de senaste säsongerna. Jag lyfte Hellgren-Smed som ett prisvärt alternativ, inte det bästa alternativet :)

För övrigt, vilket jäkla slöseri med Yetman i tjeckiska ligan. Han hade färgat i SHL garanterat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Några övergångar som blivit officiella nu.

- Johan Motin till Karlskoga.
- Chad Yetman till Vitkovice
- Branden Troock till Iserlohn (DEL)

Hellgren är ju okej, men Bibeau, Voutilainen och även Tex Williamsson är ändå allsvenska målvakter som jag håller högre. Har svårt att en spelare med Williamssons skadehistorik och ålder vara aktuell, men Voutilainen går ju före Hellgren alla dar i veckan, även Bibeau, som jag dock misstänker är lite dyrare.

När det gäller backar verkar den här tidigare förstarundaren finnas på marknaden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Ruggigt underbetyg till alla sportchefer att dom inte lyckas kopiera Skellefteå när det är så enkelt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mitt lag till hösten (försöker tänka realistiskt)

Källgren (Hellgren-Smed)
Med tanke på att vi har Stienbergs och Forsberg (ännu mer lovande) i juniorlagen så tror jag på den här lösningen.

Djoos - Laavainen/Björk
Bertil - Kinnvall
Lindstein - Cukste
Åkerström - Larsen

Lindblom - Larsson - Rödin
Silfverberg - Vesel - Kelleher
Wagner (OIK) - Ölund - Kopacka
Nordh - Scott - Tärnström
Sundqvist - Ohlsson - Svrcek

Tror detta är vad vi får nöja oss med. Bör kunna räcka för att klara oss kvar. Kan utmana om play in till slutspelet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tycker han hade varit värd en chans som backup, oavsett ålder, och avlasta Källgren i 10-15 matcher. Men han verkar ju som sagt vara nära spel i Espoo.

Synd att Tomas Rydén är klar för IKO, han hade också varit en prisvärd backup. Tyckte han gjorde många bra matcher i år och även i kvalet mot HV.

Viktigt att man hittar just en prisvärd backup nu, så vi har pengar till en förstecenter och någon ny defensiv back (helst till första backpar tillsammans med Djoos).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Hellgren-Smed ryktas till Liiga men ingenting är klart/officiellt. Lite synd att han inte är några år yngre.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Karlskoga går med Jonsson/Volden som målvaktsduo nästa säsong. Hellgren-Smed hade väl kunnat varit en relativt billig backup till Källgren? Gillade verkligen det jag såg av honom den här säsongen och han har varit stabil med bra statistik i tre säsonger i HA nu. Kan ju inte vara en allt för dyr chansning. På så vis får vi mer pengar över till förstecenter och någon back också.

Men han kanske har klart med ny klubb, någon som har koll?

Edit: googlade lite, han ska tydligen spela i Finland nästa säsong. Tråkigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: Campese har väl slutat. Nytt folk nu. Håna inte folk som är oskyldiga.

Ta kontakt med Campese i pm om du vill älta hans uttalanden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Jonsson kan ni väl ta över från RBK. Tror han passar i en defensiv lina
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Klart att det är så enkelt!
Lönen avspeglar inte var en spelare skall lira.
Det är vida känt att translater är billigare än europeiska spelare så därför kan de absolut hitta potentiella poängspelare till en billig penning i Nordamerika. Finns gott om exempel på detta g3nom SHL historien.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Men vi ska å andra sidan ta 5 guld på 3 år, eller vad det nu va man sa.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ”Om Brynäs hade haft för avsikt att göra Steinbergs som tvåa redan 24/25 så tror jag att han hade fått fler matcher 23/24”

Steinbergs/Bibeau var mer exempel på två ytterligheter som komplement till Källgren. Med en riktig utmanare till Källgren så blir det nog bra. Med en supertydlig andremålvakt, not so much.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Det är väl inte så många SHL-lag som har så utpräglade förstakedjor att det är värt att matcha på det sättet. Finns några enstaka, men de flesta lagen har ganska jämna 2-3 kedjor och en sämre fjärde. Larsson är alldeles för bra offensivt för att man ska vaska honom som renodlad defensiv rollspelare, mycket bättre om en sån som Ölund tar den rollen.

Larsson och Rödin hade fantastiska siffror i HA. Inne på mest framåt och minst bakåt i hela ligan i 5mot5. Helt enkelt alldeles för bra för HA, som man misstänkte inför säsongen. Jag skulle inte bli förvånad om Larsson gör 40 poäng i SHL nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: ” Man kan inte bara trycka ner Larsson i tredjekedjan som säkerligen kommer tjäna runt 300k nästa säsong ”

Min åsikt är ska man dra 100% nytta av Johan Larsson så ska han matchas i mot motståndarnas bästa kedja, vilket han gjort i NHL och med framgång,
Därav alla säsonger över där,

Så kör Johan i en första kedja i hop med Miks sen en ny tung producerande tvåvägsspelare så att vi kan stänga ner motståndarnas topp kedja,
Men kan även producera,

Sen toppa upp andra kedjan med producerande spelare som Kellerher Vesel och en Silfverberg som kan både stänga ner och producera,
En tredje med Rödin Ölund Kopacka, (SHLs tyngsta tredje)
Scott som center i fjärde i hop med Nordh Tärnström eller någon ny tung transatlant etc en brunkare i från HA.

Uppenbart är att laget måste breddas i mot föregående säsonger.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Har inte sagt att Brynäs inte kan locka spelare, bara att det svårare i jämförelse med lagen du nämner som förebilder. Om alla kunde göra som Skellefteå hade man gjort det.

Man kan inte bara trycka ner Larsson i tredjekedjan som säkerligen kommer tjäna runt 300k nästa säsong och fylla på med massa random nordamerikaner som ska vara billiga och dessutom leverera. Så enkelt är det ju inte.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Tände just grillen jag med.
Trevlig helg gänget!
Hoppas det blir bra med vår nya målis.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Du har till viss del rätt, att Brynäs inte kan locka spelare vet varken du eller jag i.o.m att vi inte vet vilka argument osv som Brynäs framför/erbjuder.
Spelarutveckling handlar ju helt om kompetensen hoa Brynäs tränare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge:Jag tror att Tärna kommer bli en toppspelare i SHL,
Tyvärr fick han problem med sjukdom den här säsongen vilket sabbade stora delar av säsongen, trots detta visade han bitvis att han har mycket hockey i sig.

" GD: Den här säsongen skulle Oliver Tärnström, 21, starta om och utvecklas i Brynäs. Men han är inte nöjd.
– Nej, jag hade högre förhoppningar på mig själv. Och den senaste månaden har varit tuff eftersom jag fick körtelfeber, säger han."

Jag ser en stor utvecklingspotential i Tärnström så ge både Nordh Tärna kontrakt för nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jockster : Anledning till att Skellefteå och Växjö får spelare till billigare pris har till stor del med att göra att dom är topplag och kan påvisa att god spelarutveckling. Brynäs är nykomlingar och kan inte övertyga spelare lika enkelt. Vi är dessutom sist ut på marknaden och har sex miljoner mindre än våra konkurrenter.

Håller med om att Brynäs ska aspirera mot att vara som Skellefteå, men det är man inte idag och kan inte argumentera på samma sätt mot spelare. Förstår hur du tänker, men det är inte realistisk.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
hahii: Slutrapport från grillen. Tack vare ditt tips strimlade jag en vitlöksklyfta och hällde i den och en stor klick smör i ölburken. Efter c:a 50 min började det lukta vitlök från grillen. Impregnerade kycklingen mycket bra. Mums!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Allt handlar om vilket intryck spelarna får av föreningen osv.
Är vida känt att ex Växjö och SAIK lyckats värva toppspelare för lägre löner än vad de skulle fått i andra klubbar.
Oavsett så behöver BIF få in klass i truppen för Rödin, Bertil m.fl visade redan förra svängen i SHL att de inte längre är aspiranter på toppfemman

Sen säger jag att de skall söka i Nordamerika där det går att hitta väldigt bra spelare för en billig penning. Finns otaliga exempel på det genom åren.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Attila: Jag minns inte nu, men Kelleher måste väl ha haft en betydligt större roll i IKO än vad han kommer vara i närheten av i Brynäs? Känns som en spelare som måste spela i topp 6 för att få ut något över tid (och i topp 6 är det fullt för stunden).

Gillar hans inställning till Brynäs, men tvekar på att tredje eller fjärdekedjan är något för honom. Indrasis lär gå före i hackordningen med det lönepåslaget han har fått.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Charles: ” Slänger in frågan, vem som lagkapten nästa säsong, fortsätta på Larsson eller är det Silfverberg som får "tillbaka" den?”

Jag skulle säga att det är helt upp till Larsson. Finns ingen anledning att byta för bytandets skull. Blomman går förmodligen i pension, Jacke kan ta hans A.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
CLUBEN: Förstår att det svider med Källgren. Tänk att han valde fina, anrika Brynäs före Silverköping (där han basically var en egen produkt) Nåväl, ni hittar säkert något under en sten i Finland med era 300k/mån. Njut av solen och ät ägg, så ses vi höst.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: ” Möjligen surt att släppa Tärna på uppgång”

Jag får ingen plats för honom 🤷‍♂️ Jag håller Nordh högre med större potential och bättre fysik. Tror inte att Tärnström är så intresserad av en 13:e roll. Skulle nog göra honom gott att spela högt upp i något HA lag. Det finns ju kvaliteter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
willyyoung : funderade lite på att ha Silfverberg med Indrasis, tänker Miks är ju jävligt bra på att hitta passningar, där Silfverberg kan dra handledare.

tänker också går inte Miks en bra omgivning i SHL så kommer han garanterat "floppa"
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slänger in frågan, vem som lagkapten nästa säsong, fortsätta på Larsson eller är det Silfverberg som får "tillbaka" den?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja mä!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: 👍 ”Great minds think a like”
Så vill jag ha det.

Möjligen surt att släppa Tärna på uppgång
Kommentera

Sv: A propósito de nada
willyyoung : Jag ger mig på en forwarduppsättning:

Lindblom - NY/Bäckis - Silfverberg
Indrasis - Larsson - Rödin
Kelleher - Vesel - Kopacka
Nordh - Ölund - Scott

Ohlsson och lovande junisar som 13:e och nedåt. Blomman går i pension och vi släpper Tärnström och Kvist.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
willyyoung : Personligen tror jag på ideen att värva in en ny första kedja och behålla resten av kedjorna men ett snäpp ned = > kontinutet i en grymt bra grupp. Så länge de nya i första kedjan är ”rätt” karaktärer. Får vi in Silfver och Oskar så är det inget snack om att de är rätt karaktärer. Då behövs ”bara” en 1:e center.
I det perspektivet vill jag verkligen ha kvar Tyler i tredje.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob:
Björklövens eller AIK:s mv som komplement till EK
och Kelleher i en 3:dje skulle kännas riktigt bra!

Då börjar vi närma oss👍

Lindblom och Djoos räknar jag in...huva kändes som en grym spoil..

Vad tror ni om en 3:dje med Kelleher-Vesel-Silver?
Eller är Silver gjuten i en första lina?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vad tror ni Hellberg var inte aktuell för Brynäs då borde han väll inte vara det för något annat svenskt lag
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bob: Från CLUBEN (som för övrigt kan vara det töntigaste smeknamnet nånsin på ett lag).
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Låter bra ! Gillar det Hanssons säger att det även var hans första vall , då han vet vad han föredrar hos målvakter så att han kan bidra med så mycket som möjligt. Även bra att alcen säger att man kommer värva ytterligare en till istället för att ta upp en junior.
Gillar även det Erik säger i intervjun på Brynäs youtube .

Tror fan han kommer göra succé.
Kommentera

2701529 · »