Brynäs IF

715244 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2691115

Sv: A propósito de nada
Hur gick det för J18, mötte inte de fbk idag? Hittar inget i Brynäs.se..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Knallhatten:

Från GD:

Från början såg Brynäs J18 ut att hålla för favoritskapet när man efter fem minuter tog ledningen i powerplay där Leo Sundqvist stod så fint och väntade, riktade in sig och hittade nät efter ett bra skott.
Man lyckades stänga till första perioden med det målet.
Däremot fick Brynäs en mardrömsstart i andra perioden när Färjestad kvitterade i powerplay redan efter 32 sekunder.
Men då var Melwin Larsson snabbt där och sköt in ett nytt ledningsmål på tennis. Sedan var han också med och fick en andraassist på 3–1-målet som Emil Hedin skickade in innan sista periodpausen. Dessutom storspelade William Forsberg i Brynäsmålet och lät inte Färjestad knappa in igen.
– Det är bra tempo, det är tufft. Vi är aggressiva på dem bra och spelar vårt spel, då går det bra. Det var lite flyt att jag prickade den, det var skönt att få in den. Det var viktigt att döda deras momentum och energi direkt, sa Melwin Larsson i Sportens livesändning inför tredje perioden.
Annons

Gustav Hillström fick matchstraff – det visade sig bli dråpslaget för Brynäs. Arkivbild.
Öppna bild i helskärmsläge
Gustav Hillström fick matchstraff – det visade sig bli dråpslaget för Brynäs. Arkivbild.
Bild: MAGNUS ANDERSSON
Brynäs fick ett tungt dråpslag efter 02.54 i tredje perioden när centern i förstakedjan, Gustav Hillström, fick matchstraff efter en boarding.
Se Hillströms tackling här:

Det ledde också till att Färjestad kunde reducera i det efterföljande powerplayet och eftersom det blev spel i numerärt överläge i fem minuter hann man inte bara reducera, man hann också kvittera innan Brynäs blev fulltaligt igen.
I och med det hade Färjestad vänt upp och ner på matchbilden – för då tog Färjestad också ledningen och lämnade Brynäs i näst intill chock efter den vändningen.
Med dryga två minuter kvar slog Färjestad en icing och då fick Henrik Glaas chansen att ta timeout inför den offensiva tekningen och Brynäs spelade sex mot fem när Forsberg lämnade kassen.
Trots timeout – Henrik Glaas kunde inte få sina mannar att tvinga fram en förlängning.
Öppna bild i helskärmsläge
Trots timeout – Henrik Glaas kunde inte få sina mannar att tvinga fram en förlängning.
Bild: Bildbyrån
Men forceringen räckte inte, trots flera försök att tvinga fram en förlängning.
– Det är fruktansvärt surt, en match vi förtjänar att vinna. Stundtals spelar vi väldigt bra hockey. Fruktansvärt surt, säger kapten Anton Hedlund men menar att matchstraffet inte var avgörande:
Annons

– Det är som det är, men det är inte där det faller, det är vår disciplin som måste upp. Vi blir lite för desperata i vissa lägen. Vi lägger det här bakom oss snabbt och laddar för ny match i morgon.
Färjestad fick finaljubla – Brynäs får bryta ihop och komma igen i bronsmatchen. Där möter man förloraren mellan HV 71 och Örebro [spelas fredag 19.00 och var alltså inte avgjord när den här artikeln skrevs] i bronsmatchen som spelas 11.00 på lördagen, finalen spelas 14.30.
Kommentera