Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2698359

Sv: A propósito de nada
Farsang: Köper den analysen på Kelleher men tycker det är en vacklande analys vad gäller Vesel. Hur mycket allsvensk hockey har Kronwall sett i vinter? Hur mycket Brynäs har han sett? Hur mycket Vesel…?

Tyler Vesel är en smart spelare med styrkor i spelet utan puck. Att ligga rätt och läsa av passningsvägar och skära av vinklar…
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Japp, enda anledningen till varför folk har fått en bild av att Vesel är dålig i spelet utan puck är för att han gör en hel del poäng. Det är för svartvitt och man kan tycka att experter inte ska förenkla på det sättet.

Det var ju en enkät med allsvenska spelare i Aftonbladet för ett tag sedan, där ett par spelare tog upp att just Vesel var jobbig att möta, för att han just ofta ligger rätt i banan bla.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: håller med dig till viss del såklart, men tror att Vesel kan få det lite svårt i en tredje kedja och ännu svårare i en fjärdekedja som forecheckar starkt. Där ligger inte hans styrka riktigt(enligt mig)

Han är jättebra på att skapa utrymme till forwards som är jävligt bra offensivt men lite mindre bra defensivt.

Kanske skulle funka om han centrade typ Scott och Kvist i en fjärdekedja.


Men han är ändå en offensiv center. Som är till för första/andra kedjor och där tycker inte jag vi har plats för han 😬
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Blir ju sånt där trams från diverse tyckare när de ska tycka till om allt möjligt i dessa slutspelstider. Hans beskrivning och analys var ju totalt felaktig när det gäller Vesel, däremot relevant när det gäller Kelleher.
Kommentera