Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2699894

Sv: A propósito de nada
Silfver: Har de olagliga lösningarna individuella Brynäspaket eller måste man kanske betala för massa annat där också, även om priset naturligtvis är mycket mindre?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Märks att säsongen är slut när det hetaste samtalsämnet är tv-abonnemang vs iptv. Ska vi inte ta och snacka silly isället, det är ju så mycket roligare! Jag har EP-scoutat för glatta livet de senaste dagarna och även om vi har få hål att fylla i truppen så är det lika roligt varje år att göra en laguppställning och lista intressanta spelare med utgående kontrakt. Nedan är min uppställning för SHL 2024/2025.

Lindblom - Gaudette - Silfverberg
Indrasis - Larsson - Rödin
Robertsson - Ölund - Kopacka
Nordh - Plato - Scott

Djoos - Carrick
Bertilsson - Kinnvall
Benn/Cukste/Lindstein - Björk/Laavainen

Driedger/Mazanec
Alnefelt/Mäkiniemi

Truppen är verkligen näst intill spikad redan. Är egentligen bara målvakter och två utespelare som ska in (om alla rykten som ex Djoos och Lindblom stämmer ska tilläggas). Hade gärna sett att Indrasis lämnat, men nu är det som det är med den saken.

Hellberg (som det snackats om) är i grunden en bra målvakt, men han har inte spelat särskilt mycket på två säsonger och trejdats till både höger och vänster. Ett stort frågetecken i mina ögon och ingen vi bör kasta massvis med pengar på. Har ett drömnamn i Chris Driedger, men han blir ju antagligen för dyr.

Marek Mazanec är killen jag hade lagt målvaktspengarna på. Han har dominanta siffror i tjeckiska ligan i fem säsonger nu och blev ligamästare den här säsongen. Visserligen blir han 33 i sommar, men det är ingen ålder för en målvakt. Varför skulle inte han kunna vara vår förstemålvakt? Garanterat billigare än Driedger också.

Alnefelt har haft det tufft i AHL och skulle må bra av att komma hem igen. Förmodligen inte bra nog för förstaspaden, så han får börja som backup. Kan fortfarande bli en bra SHL-målvakt.

Mäkiniemi har också kört fast i AHL. Är i bra ålder och kanske tittar han mot Europa för att få lite trygghet igen.

Adam Gaudette har jag pushat för tidigare och jag har inte ändrat mig än. Perfekt ålder för ett SHL-lag och för gammal för NHL. Har väldigt bra siffror i AHL. Min förstecenter om jag hade hetat Johan Alcén.

Robertsson älskade vi väl alla och han ska givetvis ha en plats i laget. Ska bli kul att se vad den kedjan kan göra på SHL-nivå. Väljer att inte satsa på Kelleher av den enda anledningen att jag tror att Robertsson är billigare och mer skapt för en tredjekedja än vad Kelleher är.

Hampus Plato behöver väl ingen närmare presentation. En urkraft på isen och precis en sån spelartyp vi behöver (och har saknat generellt i laget i många år) i fjärde. Många vill ge Vesel en chans, och jag var inne på det först också, men jag tror att Plato har en större uppsida över tid och satsar på honom istället.

Det är viktigt att få in en bra tvåvägsback i första backpar och där har jag till slut valt Connor Carrick. Carrick har varit på gränsen till NHL i hela sin karriär (förutom två säsonger när han slog sig in i Torontos svaga backbesättning) och bör vara en stabil spelare för första backpar i SHL.

Blir Benn kvar (men inte för några fantasisummor i såna fall) hoppas jag innerligt att Lindstein spelar i AHL kommande säsong. Tyckte Lindstein gjorde en bra säsong i fjol, men gick totalt sett åt motsatt håll i år. Ska Brynäs spela hela säsongen med kniven mot strupen så klarar jag mig utan hans dragningar i egen zon. Det enda som talar för att Lindstein ska ha en plats är om pengarna inte räcker för att spetsa backsidan ordentligt (eftersom jag tror att Alcén kommer slaska upp en massa pengar på målvakterna och det inte blir så mycket kvar efter alla löneförhöjningar efter finalen).

Roope Laavainen var en av HA:s bästa backar i år, klart han ska ha en plats i SHL. Brasklapp för om Marcus Björk hem från AHL så tar han platsen istället.

Droppar namn på övriga spelare som (nästan alla) har utgående kontrakt och kan vara intressanta. Det är mycket AHL, för att jag tycker att den hyllan är den vi ska plocka ifrån. Speciellt med tanke på framångarna med transatlanterna den här säsongen. Det finska spåret ger jag inte allt för mycket för med förra säsongens trauma i färskt minne, men allt som kan trycka ned befintliga spelare ett hack i hierarkin är välkommet i min mening.

F Rocco Grimaldi
C Nate Schnarr
C T.J. Tynan
F Kole Lind
F Andrew Agozzino
C Fredrik Karlström
F Kieffer Bellows
C Akil Thomas
C Linus Karlsson
F Marian Studenic
F Teemu Turunen
F Ben Tardif
C Joey Blandisi
F Jonatan Berggren (långskott)
C Sheldon Dries
F Linus Andersson
F Adam Erne
F Vinnie Hinostroza
C Oskar Bäck
F Emil Molin
C Axel Ottosson
F Lars Bryggman
F Adam Helewka
F Liam Kirk (en britt!!!)
F Jayce Hawryluk

D Kyle Capobianco
D Ty Smith
D Charles-Édouard D'Astous
D Filip Král
D Trevor Carrick
D Jett Woo
D Dennis Cholowski
D Janis Jaks
D Alec Regula
D Markus Niemeläinen
D Matt Donovan
D Robbie Russo
D Jack Rathbone

G Christian Heljanko (långskott)
G Aaron Dell
G Niklas Kokko (långskott)
G Felix Sandström
G Joona Voutilainen (borde kunna köpas loss med ett år kvar på kontraktet)
G Matt Villalta
G Dominik Pavlát
G Malcolm Subban
G Strauss Mann
G Jake Hildebrand
G Trent Miner
G Mads Søgaard
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Problemet stavas pengar egentligen.

När hockeyspelare ska ha 300" i månaden, vilket är mycket för att utöva ditt arbete. När PL spelare ska ha 4 miljoner i veckan, vilket är sinnesjukt.
När det kostar 22 miljarder att sända PER ÅR!!!!!

Tro fan att det blir dyrt att se på det.
Som någon nämnde igår.
Tv- branchen är idag där musik och film var för 20 år sen.

Ärligt nu. Hur många tankade på Pirate Bay innan det försvann?

Jag tankade järnet, givetvis.
På samma sätt som jag betalar för Spotify nu,
Men, jag använder inte IP tv. Men dömer ingen som gör det.

Summa summarum.
Ska man klanka på någon så är det bolagen som tror att kunderna kommer att betala vad som krävs i alla oändlighet.
Vilket inte kommer att ske.
Viaplay är på fallrepet. Tv4 har väl sålts för 3:e eller 4:e gången. Varför? Jo för att det kostar så in i helvete att köpa rättigheter.

I AB så tycker den som skriver att det som behövs är en typ av Spotify.
Men, då blir det ju så iaf att man låser in det mest attraktiva. Till en bra mycket högre kostnad..
Så jag kommer nog inte att få se på Brynäsmatcher i fortsättningen heller.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag är ju en av dom som sitter på ett iptv-abonnemang.
Har dock planer på att ej förlänga när mitt går ut nu 5/5.
Jag förlänger med 3 månader varje gång jag köper.
Pröjsar 450:- för tre månaders abonnemang.

Sen är jag fullt medveten om den senaste tidens skrik gällande kriminella nätverk osv. sen kan jag undra varför denna spaning inte var på tapeten för säg 4-5 år sedan när varenda jäkel körde iptv?

Men moraliskt är väl klart att det är fel.
Sen kan man jämföra i all oändlighet - och det kanske man inte ens ska göra när det är diskussion om kriminella nätverk osv.
Men jämför jag med bara med min far som har Telia tv, där han har lagt till något sportpaket för att kunna kolla Brynäs. Han betalar ju över 1400:- varje månad inkl nätverk.
Totalt jävla hål i huvudet enligt mig.

SEN tittar jag otroligt lite tv, jag följer Brynäs samt Arsenal. Jag kan nångång titta på någon serie som kommer, men kollar aldrig tv i övrigt. Så för min del så handlar det mest om att jag aldrig skulle betala de pengarna som jag behöver betala för tex Telia Tv etc där jag binder upp mig på typ ett år.

Men som du skrev nedan. Finns inga speciella Brynäspaket etc. Man har ju samma utbud som finns via Tv4Play typ. Live 1, 2 etc...

MEN som sagt - moraliskt är det helt fel. Men jag använder i stort sett iptv uteslutande för Brynäs och fotbollen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ingen aning vilka tjänster som de yrkeskriminella erbjuder, kan tänka mig lite mer kreativa kombos.
Lite intresserad av hur betalningen går till och om man är villig att lämna ut t.ex. kortuppgifter till sådana nätverk.
Kommentera