Brynäs IF

715241 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #425389

Sv: Luleå-Brynäs
Några tänkbara förklaringar till att läget ser ut, som de gör:

TJ sänder ut oklara budskap till spelarna, har inte kompetensen att lägga upp en matchplan och kan inte coacha?

Inställningen, men va fan vill ni bli ett jävla bottenlag, som andra människor i hockeysverige skrattar åt?!

Tredje möjliga förklaringen, spelarna är rädda att chansa med att försöka att skjuta i första läget. Istället så passar man vidare, "jag kanske misslyckats, bättre att låta någon annan göra jobbet istället så slipper jag". Att ta de säkra före de osäkra, har kanske blivit ett allena rådande i truppen. Klubbledningen måste ge mycket tid till att skapa resultat, ett långsiktigt tänkande måste användas och väldigt viktigt realistiska mål måste sättas upp.

Bekvämliga spelare som gärna lyfter lön, men inte tycker att de är så viktigt att ge 100% HELA TIDEN?!

Som Huge säger, ha tålamod givetvis ska man ha de. Men börjar de gå utför, kan de gå snabbt. 4-5 förluster till på raken, så börjar paniken sprida sig i klubben. En blandning av stort tålamod(tänker i första hand då på våra få unga spelare) och modet att våga ställa krav på rutinerade herrar. Inget kravställande i still med okända Esko Nokelainen, men konstruktiv kritik.

I den spelmässiga biten, handlar de om att spela så enkelt som möjligt. Visst ska huvudbiten ligga på försvarsspelet, "ett bra anfall, bygger på ett stablit försvar". Sånt har man ju ofta hört, men att BARA ligga på försvar och av ren idioti inte anfalla är ju som att skänka bort 3 poäng. Mitt recept: jobba för varandra, åka mycket skridskor, våga vara konstruktiv men använda hjärnan då. Försök alltid att anfalla, i mittzon finns alltid möjligheten att vinna puckar, försök ställa om omedelbart till anfall då!
Men får moståndarna kontroll över pucken, omedelbart hem till egen zon då. Känns som väldigt elementära saker att tänka på, men tänker spelarna på de här?

Slutligen: visst, vi har bara spelet tre matcher av serien, mycket tid finns kvar. Men de är alltid bra att ta tag i saker och ting innan vi står med en KRIS-stämpel i pannan efter sådär 11-12 matcher.
VAKNA Brynäs!!!
Kommentera