Brynäs IF

713429 inlägg · 7953 ämnen

Luleå-Brynäs

425605 · » Till forumet


Sv: Luleå-Brynäs
Clarence: Mittenlag skulle jag tro.Men visst har man blivit lite härdad de senaste 3-4 åren.Vågar inte ens hoppas.Backsidan såg ju lite trög ut redan innan lockouten....
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
sylf: Jojo, lugn bara. Jag förstod att du menade så. Hur långt upp tror du de skulle nå då mot lite mera "på-samma-villkor-motstånd"? Själv tror jag att Brynäs ändå skulle ligga där nere kring 8-10 och skräpa. Härdad av alla motgångar vågar man liksom inte betro laget om mer längre...
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Clarence: Därför skrev jag "bättre",alltså med chans att ta sig uppåt i tabellen.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
sylf: "Bättre och bättre". Jag vet inte om Brynäs blir bättre bara för att andra lag skulle mista sina proffs, det är väl de som blir sämre. Brynäs skulle ju i alla fall gott och väl matcha ett lag som Luleå. T ex.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Clarence: Bara att kolla vilka som står för det mesta och bästa hos de andra lagen.DIF tex,lever på sina"proffs",likaså TIK,Modo,LHC.Blås av lockouten och Brynäs blir genast mycket "bättre".Så länge den finns kvar är och förblir Brynäs ett bottengäng.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Man kan stöta och blöta alla teorier hit och dit kring Brynäs seriestart. Till syvende och sist finns nog, dessvärre, bara ett svar: Laget är för dåligt. Särskilt efter de förutsättningar som nu råder med alla nya NHL-gubbar de andra klubbarna stärkt sina trupper med, till skillnad från Brynäs. Ta t ex matchen igår. Vem gjorde det första, så viktiga målet för Luleå? Niclas Wallin... En man som borde spela i Brynäs istället om det funnes lite rim och reson. Eller ta matchen mot Modo. Forsberg gjorde ett mål, Daniel Sedin ett och Weinhandl ett . Alla tre proffs egentligen, men som Modo skickligt lyckats få hem. Redan har nämnda nyförvärv/lån "stulit" Brynäs på dyra poäng i elitserien. Och många fler kommer att göra det i de andra lagen.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Några tänkbara förklaringar till att läget ser ut, som de gör:

TJ sänder ut oklara budskap till spelarna, har inte kompetensen att lägga upp en matchplan och kan inte coacha?

Inställningen, men va fan vill ni bli ett jävla bottenlag, som andra människor i hockeysverige skrattar åt?!

Tredje möjliga förklaringen, spelarna är rädda att chansa med att försöka att skjuta i första läget. Istället så passar man vidare, "jag kanske misslyckats, bättre att låta någon annan göra jobbet istället så slipper jag". Att ta de säkra före de osäkra, har kanske blivit ett allena rådande i truppen. Klubbledningen måste ge mycket tid till att skapa resultat, ett långsiktigt tänkande måste användas och väldigt viktigt realistiska mål måste sättas upp.

Bekvämliga spelare som gärna lyfter lön, men inte tycker att de är så viktigt att ge 100% HELA TIDEN?!

Som Huge säger, ha tålamod givetvis ska man ha de. Men börjar de gå utför, kan de gå snabbt. 4-5 förluster till på raken, så börjar paniken sprida sig i klubben. En blandning av stort tålamod(tänker i första hand då på våra få unga spelare) och modet att våga ställa krav på rutinerade herrar. Inget kravställande i still med okända Esko Nokelainen, men konstruktiv kritik.

I den spelmässiga biten, handlar de om att spela så enkelt som möjligt. Visst ska huvudbiten ligga på försvarsspelet, "ett bra anfall, bygger på ett stablit försvar". Sånt har man ju ofta hört, men att BARA ligga på försvar och av ren idioti inte anfalla är ju som att skänka bort 3 poäng. Mitt recept: jobba för varandra, åka mycket skridskor, våga vara konstruktiv men använda hjärnan då. Försök alltid att anfalla, i mittzon finns alltid möjligheten att vinna puckar, försök ställa om omedelbart till anfall då!
Men får moståndarna kontroll över pucken, omedelbart hem till egen zon då. Känns som väldigt elementära saker att tänka på, men tänker spelarna på de här?

Slutligen: visst, vi har bara spelet tre matcher av serien, mycket tid finns kvar. Men de är alltid bra att ta tag i saker och ting innan vi står med en KRIS-stämpel i pannan efter sådär 11-12 matcher.
VAKNA Brynäs!!!
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Huge: Våra juniorbackar???? Kolla vilka som är inne på baklängesmålen.Inte är det nåra junisar iaf.Sjödda/Cassel lirade -3 igår.Vi har ett dåligt försvar,den saken är helt klar.
Annars håller jag med.Lockouten har ställt till det för Brynäs.Enda hoppet är att den blåses av inom en snar framtid.Först då kan vi mäta oss med lag som ,DIF,Modo,LHF mfl.Håller den på hela säsongen...ja,då lär det bli kval igen.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
aphac: Vi har inget "skitdåligt försvar" som du yrar om. Däremot gör våra 2 juniorbackar att vi tappar lite i hårdhet och styrka. Här kommer Bommen att göra jättenytta.
TJ tyckte ju att vi inte hade ngt anfallsspel igår och det beror oftast på att anfallarna inte åker skridskor och därmed tappar all aggressivitet. Då blir även försvaret lidande. ALLA spelare deltar i såväl anfall som försvar. Att hänga ut enbart backarna i detta fall håller inte.
Annars är det som du säger om förutsättningarna. Det är ju själva fan att det skulle bli lockout precis när vi äntligen fått ihop ett bra lag.
Nu skall man inte måla fan på väggen ännu, men utan lockouten hade det iaf sett betydligt ljusare ut.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jompe:TJ har pratat försvarsspel? Vilket försvar? Det är ju det alla här har sagt i månader: Vi har ett skitdåligt försvar!,ändå har TJ kört med igelkott i 2 matcher som har sett likadanna ut.

Ska HV mötas på samma sätt, ja då är det bara att ta fram kulramen.
Det har ju bara gått tre omg. kraxar vissa,jovisst men snacka om BIF att inte spelar efter resurserna när man väljer att planera sitt spel genom att förlägga spelet i egna zonen.Hallå TJ: Vi är skitdåliga i egen zon!!!

Av alla utvisningar BIF har fått så undrar jag hur många som är totalt onödiga.På den fronten brukar vi vara duktiga.
Hursomhelst så kommer inte Josef B. att vända den här skutan. Vi får inrikta oss på att försöka hålla Malmö och Mora bakom oss iår.Förutsättningarna har ju ändrats radikalt och det är bara att vara realistiska, vi ska inte rå på andra lag. Sorgligt men sant.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jompe: Poäng tror jag stenhårt på även om det är vansinngt tuffa motståndare. Jag minns faktiskt ännu matchen mot Modo fastän det var nästan en vecka sedan och där hade vi faktiskt ett riktigt bra anfallsspel också.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jompe: Näe,inte en chans.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
claesw: Usch, vad tungt idag. Läser intervjun med TJ i GD. Vi har ju inget anfallsspel, säger han. Kanske har jag pratat för mycket försvarsspel...

Det här känns inte ett enda dugg bra. Att tro att Bommen ska lösa problemen när han ansluter till truppen är att hänga för många förhoppningar på en spelare.

Och nu väntar HV hemma och Linköping borta. Ena laget är regerande mästare, andra laget är förstärkt med ett antal NHL-proffs inklusive Tony Mårtensson... Nån som tror på några poäng på de två matcherna?
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
p j davydjoos:
Om det blara kommer fler än 5000 på lördag, så har vi en bra chans. Nu behöver vi poäng mot ett lag från det förmodade "övre skiktet" -kanske blir vi ett utpräglat hemmalag i år?
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Huge: TJ debutant i ES?

Jaja, delvis... ;-)

Nej, bredare trupp mot HV, ja, får se om det räcker för att orka kämpa och ge allt från första nedsläpp tills matchen är slut...
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Albert Hall: Tackar för ett (som vanligt) bra och opartiskt referat.
Man skall som sagt inte dra några förhastade slutsatser efter bara 3 matcher.
Taktiken från start var säkert att spela lite avvaktande. Mot Timrå var det nog dels klokt att backa hem från start, men man blev nog också mer eller mindre tvingade till detta pga det tuffa motståndet.
I dagens match kanske man borde ha klivit fram lite mer från start och överraskat. TJ är ju också debutant i ES och har ju aldrig mött flera av motståndarlagen tidigare. Sån´t spelar nog också in till viss del.
Nåja, grattis till segern, men vi hoppas på att ni återgäldar vår godhet när ni kommer till Gävle nästa gång... ;-)
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Lugn Brynäs, det ordnar sig. Det finns visst lag som ni kan räkna som "vinna-matcher". Mora, Malmö, Södertälje. Där har ni nionde platsen. Sedan tror jag att det blir strid med Luleå och .. tro det eller ej.. Hv71, om den 7,8 och 9:e platsen.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jompe:

Som ni säger så spelade Brynäs alldeles för defensivt dom första två peroderna. Jag tror faktiskt inte jag kan minnas en enda målchans som man SPELADE sig fram till. 3-0 var rättvist då. I sista blev det bättre och när tvåan kom var det faktiskt kaos i LHF och vi satt bara och väntade på kvitteringen. Det enda hopp vi hade var att Lärking skulle bestämma sig för att sin van trogen kompensera till utvisningarna lite vilket han ju då gjorde...

Jag ser att ni kritiserar Korhonen. Det ska ni inte göra. Mängder av fina räddningar. Fast iofs så kanske han borde tagit Wallins 1-0 puck. Ett mycket hårt skott från blå, men vad jag kunde se så var det fritt synfält. I övrigt så kan man inte låta bli att impas av Sjödin. Lugn och trygg och läser spelet så jävla bra. Fast så var det ju det där med indianaren på 2-0 målet förståss. En annan kille som jag gillar är Danielsson. Fin inställning hos den killen. I övrigt så tyckte jag ingen utmärkte sig, inte ens Dackell. Fast jag har oftast alldeles tillräckligt att bekymra mig för mitt eget lag.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
65selander: Om man nu ska hitta något trevligt från kvällens match så var det väl att Molin och Soling ficka göra mål. Dom tilltänkta målskyttarna i laget har än så länge gjort rätt för lönen. Nu gäller det att börja styra upp försvarsspelet. Vi får hoppas det blir bättre på lördag.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jompe: Nu har jag bett en Luleit skriva lite om matchen och jag vet att han kan skriva en rättvis bedömning!

Vi får avvakta och se vad han har för reflektioner om matchen!
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
PS: Mönstret att laget börjar spela ut när man ligger under ordentligt (mot TIK, mot Luleå) känns också igen från förra säsongen. Antyder att man är spända och dåligt självörtroende i början och det är först när man ligger hopplöst under och satsar vilt framåt som det går bra.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Danne66: Nja, vet inte om jag håller med riktigt angående mönstret.
Tidigare har vi ju ofta vikt ner oss redan på ett tidigt stadium. Dom tendenserna ser jag inget av idag. Upphämtningarna i slutet på dom 2 senaste matcherna vittnar ju iaf ngt om detta.
Man skall också betänka att motståndarna blivit starkare, och det gäller över hela linjen. Det kommer att bli stentufft i serien men det hade vi väl alla räknat med. Eller..?
Av flera inlägg att döma har man tydligen inte räknat med detta.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jag brukar ingå i den där envisa klacken här som håller optimismen uppe. Men efter tre omgångar tycker jag mig se några tendenser i Brynäs spel som skickar kalla kårar nerför ryggen.

1. Denna outgrundliga rädsla. MoDomatchen såg bra ut--samlat lag, spel högt upp i banan hela tiden, kaxigt spel, ingen tendens att vika ner sig--men Timrå- och Lulematcherna verkar vara en återgång den senaste säsongernas darriga fegspel. Att köra en defensiv strategi när man har ett av elitseriens svagaste försvar är ingen genomtänkt strategi, försiktigt uttryckt. Vår styrka ligger i anfallsspelet, alltså satsa på det. Damned the torpedos--här kommer vi. TJ's strategi gör att Dackell, Viitakoski, Miettinen och Danielsson förmodligen mest ligger och kör bågar i mittzon. Förmodligen säger jag eftersom jag inte sett de två senaste matcherna.

2. Coachningen. TJ verkar vara bra i båset, men jag undrar hur klok han är taktiskt (se ovan).

3. NHL-lockouten syns precis så mycket som man befarat. Vi har i dagsläget inte ett enda lag i ES som vi "bör" slå, utom möjligen Mora. Alla andra lag kan mycket väl slå oss, hemma och borta. ju längre tiden går desto mer hinner de lagen spela in sina förstärkningar. Då blir det riktigt svårt.

Nån som tror vi rubbar HV på lördag?

Det är förstås möjligt att det här vänder snart. Förra säsongen började vi bra, sen gick det utför, så scenen kan visst ändras fort. Men i dagsläget känns det oroligt. Mycket oroligt.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Namtrac: Svårt att spekulera i av vad det är som händer när man släpper in ett gäng baljor på relativt kort tid. Tror att det ofta beror på att man tappar färdplanen en smula när man kommer i underläge. Man börjar kanske jaga och ragga puck och tappar positioner, i ivern att jaga ifatt. Har man bra självförtroende och flyt så maler man bara på och då kommer man också oftast ikapp, trots att man kan ligga under med ett par mål.
Finns ju ingen anledning att måla fan på väggen efter 3 omgångar, som en del gör. Det ger bara ett löjets skimmer över det hela.
Man behöver varken vara dysterkvist eller tokoptimsist för att inse detta.
Det positiva är att vi gjort flest mål i sista perioderna eller iaf i slutet av matcherna. Det viktiga nu är att man är noga i varje byte och inte slarvar med positioner och beslutsfattande på banan.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Huge: Det som är frustrerande är att man känner igen mönstret från de 3 tidigare säsongerna och jag börjar i alla fall på att bli jävligt trött på det. Det är inte bra för hälsan helt enkelt. Givetvis finns hoppet annars skulle man inte sitta här och våndas.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Det var 11.37 nu när jag kollade faktan hos swehockey. Viktigt, viktigt. ;)
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Huge:
Jag menade att den var undermålig i den meningen att vi släppte in fyra mål på 10.37 (tror jag att det var), resten av matchen var, om inte jättebra, så definitivt jämn så som jag uppfattade det.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Namtrac: Inget att klaga på vad gäller det inlägget. Möjligtvis att Timråmatchen inte alls var så undermålig som du vill ha det till.
Såg att vi även haft lite besök från ngt kloster. Dom är ju rätt så världsfrånvända därinne, inte lätt att hänga med vad som händer här ute i verkligheten...
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
rackham:
Jo, absolut. :)
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Namtrac: Är det inte bättre att vi spelar oss till slutspel :-)
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
prosten: Du menar att han kommer från Stockholm, eller...? Bom-bom låter lovande. Grisigt defensivt och räkna med tjyvsmällar, typ, he he.
Stygge Stigge, ungefär.
Skall nog ta upp mina idéer om Stygge Stigges elaka backskola igen? Det finns ett och annat att lära ut till snälla backar i dagens Brynäs...
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
bradberry >>
Konstruktiv kritik är alltid bra. Jag känner bara en viss frustration över att det alltid verkar som om Brynäs är världens sämsta lag så fort vi har det tungt.

De senaste säsongerna har inte varit någon dans på rosor, hur höga förväntningar finns det egentligen? Jag är nyfiken på vad ni tror om den här säsongen. Min tro är att om BIF spelar på normal kapacitet så ska det räcka till slutspel ganska precis, det känns som om 6 lag, Frölunda, HV, FBK, LHC, DIF och Modo är givna slutspelslag. Eventuellt också Timrå. Då är det en, max två platser kvar att kämpa om och det viktigaste blir att vinna mot de lag som är i samma situation som oss. Med det sagt så är det i mina ögon givetvis tungt att förlora mot Luleå på det sätt vi gör, att släppa tre snabba mål är att skapa sig en extra uppförsbacke. Men det är ingen katastrof att förlora mot Luleå i omgång tre, det är jobbigare att förlora i omgång 47 vid likaläge. Jag är nöjd med den första matchen vi gjorde mot Modo, den var över förväntan. Sedan har de andra två varit undermåliga, med onödiga misstag. Men jag känner ändå att vi blir att räkna med längre fram om vi får slippa skador. Till slutspel SKA vi gå.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
rackham: Vad sägs om Boomen?
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
65selander: Bommen, är inte det ett lite negativt smeknamn?
Det är ingen större idé att han skjuter.
Träffen vore bättre, det passar ju bättre geografiskt också... :-)
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Danne66: Äh, vad fan, vi var dryga minuten från kvalserien förra säsongen. Allt bättre än det är ett framsteg. Always look on the bright side of life...
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
rackham: En sak är då säker att vi klarar inte att köra alla man i målet!

Kör offensivt och full fart, chocköppna mot HV och utnyttja deras misstag.

Får hoppas att Walle och Bommen är riktigt spel k**a
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
sylf: Hamnar dom på 9-10 är det också gonatt, då tappar vi alla hyfsade spelare, publik och viktiga sponsorer till nästa säsong. Det är oroande att klappa igenom totalt i perioder av matcherna, Nu gäller det att börja käka taggtråd utav bara fan... Ett par förluster till och oron börjar sprida sig.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
bradberry:
Försvar är bästa anfall, blir det taktiken mot Husqvarna/Vätterstad på lördag också?
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Namtrac: Konstruktiv kritik måste väl ändå få delas ut? Märkligt med den, som det verkar, utpräglade defensiva inställning vi verkar lagt till med i början på alla bortamatcher.(2 st :-) ) Håller med om att det inte är nån katastrof med bortaförluster mot dessa lag.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
munken: Hamnar dom där är det gonatt.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Namtrac: Jag har gett brynäs de senaste tre säsongerna på sig, räcker inte det? Det kommer dessutom bli jäkligt tufft i kvalserien nu när de allsvenska lagen också värvar.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
munken: För få visar framfötterna i Brynäs,det räcker inte med en eller två rappa forwards.Såna som Molin,Lind,Miettinen,Vitakoski mfl måste höja sig nåra klasser.I de senaste matcherna har man knappt hört deras namn i radion.Plus att backsidan måste bli bättre,det håller inte att slå en par indianare i varje match.Välkommna till match på lördag herrar Bom-Bom och Walle.

Se nu till ni som kan att masa er dit.Buss från Stockholm finnes.Till ett mycket bra pris och trevligt sällskap.

www.brynasstockholm.se
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
bradberry:
Snarare tillhör Larsson liksom Kung Sjödda en utdöende art av hockeyspelare. Nu är det slit och fläng som gäller.

Eller som coach Jonsson säger i Hockeykväll:
"De får mål för enkelt, helt enkelt..."
Briljant analys!

The honeymoon is over.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Att man är besviken att BIF inte tagit fler poäng är förståligt, men att misströsta totalt efter ynka tre omgångar, varav två varit bortamatcher, är löjligt. Det är ett ruskigt gnällande på vissa. Ligger vi sist efter 10-12 omgångar kan man börja gnälla, men ge laget lite tid att visa att de är bättre än vad många egna(!) supportrar tror.

Det blir skönt att få tillbaka Walle, kanske är det en bra tidpunkt för de förändringar som Jonsson ville ha till Luelåmatchen nu.
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Jag vill bara be westerlind om ursäkt för att jag lurade honom i ett mess här på HS under er match. Jag skrev att ni skulle vända på 3-0 underläget och att det aldrig är för sent att ge upp.

Olle - förlåt mig...!

Timrå IK är dom bästa, heja heja Brynäs och MoDo...
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
WarhawK: Helst rätt. Det värsta är att det är vuxendagis.... :-)
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
Ärligt sagt tycker jag fan det mer verkar dagis här än hockeydiskussioner på senare tiden
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
aphac: Finns väl ingen anledning att dissa laget efter 3 matcher, varav 2 borta. Dessutom mot lag vi traditionellt haft svårt mot på bortais.
Är för gammal för att gå i den fällan. Det gäller att hålla huv´et kallt i så väl med- som motgång.
Taktiken att spela avvaktande i början är det väl i grunden inget större fel på. Den har ju till stor del lyckats i båda bortamatcherna. När man väl kommit in i matchen gäller det att sätta sina chanser så man får övertaget. Ibland går det, ibland inte. Grabbarna ger iaf inte upp utan lyckas ju komma tillbaka, och det är ett gott tecken.
Kanske man ändå ngn gång skulle försöka överraska motståndaren genom att checka stenhårt från start. Eftersom TJ är gammal storback så kan man å andra sidan förstå hans tankegångar.
Safety first...
Nu kommer Bommen till nästa fight och förmodligen Walle likaså. Den senare kommer att betyda oerhört mycket.
Verkar f.ö som ett par individuella misstag ställde till det idag, åtminstone av det man hörde på radiosporten.
Är det några som skall dissas så är det en del s.k "supportrar" här på sidan. Bedrövligt att läsa en del saker.....
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
bradberry: Då har man sett svt hockeykväll för första gången, "mycket underhållande match" enligt kommentatorn....
Kommentera

Sv: Luleå-Brynäs
rackham: Ja men se där...! Come back månne? I Bif? Vi behöver en till center om du frågar mig. Men hen går väl som "Invalido" nu för tiden va?
Kommentera

425605 · »