Brynäs IF

716191 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #589176

Sv: Brynäs-Södertälje 6/10
Mitt största intryck från den här matchen var att det är precis tvärtom mot föregående år, vi vinner de täta matcherna. Södertälje var bättre än vad jag trodde, men BIFs försvar höll hela vägen trots den dåliga starten.

Noterbart i BIF var att Månssons mål var samma variant som i premiärmatchen, alltså en styrning på Johanssons skott från blå.

Det som gör en lite nervös är att BIFs uppspel inte alls fungerade och att det stundtals var lite gamla vanor över backspelet, vi hamnade djupt i egen zon och missade några markeringar. ENTER HONKEN. Vilken keeper. Strålande idag (också). Starkt att inte deppa över tidigt insläppt utan han satte dit en extra planka och spikade igen ordentligt.

Överlag ganska jämnt mellan utespelarna, men mitt "hatobekt" (om man nu kan säga så om en BIF-spelare), Daniel Johansson måste ha hållt landslagsklass eftersom jag inte störde mig en enda gång på han backspel. Han har tagit ett (behövligt) snäpp i rätt riktning.

Kuparinen var ute och velade ibland, men fick även en orättvis utvisning på sig när domaren lekte NHL-domare och tyckte sig se en hakning. Hakningar var för övrigt dagens tema.

Lavins gjorde ett redigt misstad som gav ett friläge + utvisning. Han gjorde tyvärr inget vidare intryck. Skoog var osynlig, mkt pga lite istid tippar jag.

Tror inte att något av lagen var särskilt nöjd med domarens inkonsekvensa dömande. Viitakoski ut 2+10 för en crosschecking som var utvisning, men inte så farlig. Sedan missar han totalt när Månsson K-RO-S-S-A-R en SSK:are mot sargen 1,5m från sargen (så där farligt ni vet) 2 meter från domaren. Trodde SSK skulle tömma båset och åka in och misshandla Månsson, men inget hände.

Molin gick ned för räkning efter en riktigt ful grej framför SSKs mål i slutet av matchen. Domaren tvekade, tittade, och efter 4700 vrål från läktaren höjde han armen. Helt plötsligt 5 minuter PP, det tackar vi för.

Från anfallarnas sida var det skönt att se Linds fina passningar i PP, Bäckströms kyla i egen(!) zon när backarna hade problem. Han kan verkligen hålla i pucken den killen.

Malmström trummade på med sin fina skridskoåkning som vanligt. Aarnio hade ett par patenttacklingar som tjöt fint mot sargen i hallen.

Kul att se Walle på hugget också, inga fjolårsfasoner idag.

Men skönast idag (förutom tre poäng) var nog Sjöddas täckning av skott i 3 mot 5. Det var fan så jag fick tårar i ögonen av att se den gamle kämpen slänga sig hänsynslöst mot backen och täcka ut skottet i mittzon. Detta tackades av publiken med en lååång applåd.

Fan vad skönt det är att vara Brynäsare/tabellrunkare dagar som denna!
Kommentera